2015. április 24., péntek

Flavon termékek ORAC értéke.

Flavon termékek ORAC értéke.


ORAC érték jelentése:

    Az O.R.A.C. érték egy nemzetközileg elfogadott, hitelesített, szabadalmaztatott szabványrendszer, melyet az amerikai Brunswick-(bio)laboratórium 1997-ben vezetett be és folyamatosan fejleszt kutatás alapján, az élelmiszerek antioxidáns kapacitásának mértékét jelzi.
  Ez az érték tudományos alapon egy hidrogénatom transzfer mérő mechanizmus révén megmutatja az élelmiszerek antioxidáns tartalmát, vagyis szabad gyök-lekötő képességüket,( a szabad gyökök: nagy reakcióképességű, igen rövid életű molekulák, amelyek képesek a szervezet bármely anyagában kárt okozni, ingatag és reaktív részecskék, amelyek egy másik elektron után kutatnak, hogy új párt hozzanak létre, így károsítják testünk ép sejtjeit, mert onnan veszik el a keresett elektront ) mégpedig teljesen pontosan mérhető és összehasonlítható formában. Tehát az ORAC: (Oxygen Radical Absorbance Capacity ) az oxigén tartalmú szabad gyök-elnyelő, hatástalanító kapacitást méri, mutatja 100 gramm bevizsgált anyagra nézve.
Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/ORAC

Flavon termékek ORAC értéke.










































Tetszett a cikk? Ki is nyomtathatod.
Gyere vissza máskor is!



Print Friendly and PDF

Megjegyzés küldése