2015. december 22., kedd

Francia saláta kölesmajonézzel

Francia saláta

Francia saláta

Hozzávalók:

  • 20dkg zöldborsó (Fagyasztott is jó)
  • 20dkg sárgarépa
  • 20dkg csemege kukorica (Fagyasztott is jó, elhagyható)
  •  1db nagyobb alma
  •  2-3db kisebb csemege uborka (csak ha szeretjük a savanykás ízét)
  •  1db közepes krumpli (elhagyható)


            A zöldborsót és a csemege kukoricát kevés vízben pároljuk meg. Vigyázzunk a főzési időre, a borsó, ha túlfőzzük, megkeményedik.
A sárgarépát vágjuk apró kockára, azt is pároljuk meg.
A burgonyát ugyanígy.
Az almát és az uborkát aprítsuk fel.

Próbáljuk meg olyan apróra vágni a zöldségeket, hogy a méretük közelítsen a borsó méretéhez.

Ha kihűltek a párolt zöldségek, keverjük mindet össze, öntsük rá a kölesmajonézt, hűtőben néhány órát pihentessük, hogy az ízek érjenek jól össze.
Több napig is eláll.



Tetszett a cikk? Gyere vissza máskor is.
Megjegyzés küldése