Fasírtok, húspótlók

 


Most is szempont, hogy a receptleírások egyértelműen mutassák be a készítési folyamatokat. 

A receptek 4 főre készültek, ahol nem, ott külön jelzem. 

A receptek végén található a legfontosabb alapanyagok egészségre gyakorolt hatására és természetgyógyászati alkalmazására.


Útmutató az elkészítéshez:

Próbáld ki a Dénesnatura porokat...... abba reszelj naponta más zöldséget.....

Ha otthon kevered, adok egy általános útmutatót:

1. alap:

Lehet bármilyen gabona pehely formában, akár ezek keveréke is: zab, búza, rozs árpa VAGY/ÉS főtt gabonák: rizs, hajdina, köles, bulgur.
2. tapasztóanyag:

Keményítők (kukorica, burgonya) VAGY/ÉS csicseri liszt, sárgaborsóliszt VAGY/ÉS lenmagpehely meleg vízben áztatva. Ezek közül egyféle is elég, max kétféle meg bőven.

3. az íz:

Bármilyen tetszőleges fűszer, attól függően milyen a főétel... Pl 

indiaihoz lehet garam masalát, kurkumát, kalonjit, reszelt gyömbért, római köményt, koriandert adni...

Olaszoshoz: bazsalikom, kakukkfű, oregano.

Magyaroshoz: piros paprika, borsikafű, kakukkfű stb. stb.

4. hogy mindig más legyen: 

Tetszőleges zöldség akár főve, akár nyersen darálva: cékla, káposzta, répa, cukkini stb. stb.

20 dkg vörös lencse
1 közepes fejvöröshagyma,egészen apróra vágva1/2 evőkanál őrölt koriander
1 evőkanál friss petrezselyem zöldje, apróra vágva
1 evőkanál őrölt pirospaprika
1/2-1 teáskanálnyi tiszta só
Zsemlemorzsa
Olaj

1 csésze finomra vágott dió
6 evőkanál finomra vágott vöröshagyma
2 teáskanál jódozott tengeri só
1/2 teáskanál fokhagyma granulátum
3 evőkanál sörélesztő pehely
4 teáskanál apróra vágott petrezselyem
1/4 teáskanál majoránna
2 csésze szétmorzsolt tofu (natúr vagy füstölt)

1/4 kg kukoricadara
1 közepes fej vöröshagyma, apróra vágva
1 evőkanál pritaminpaprika lekvár
1 teáskanál borsikafű
2 evőkanál vegamix
1-2 teáskanál tiszta só
Megmaradt újhagyma zöldje, zellerszár is belekeverhető