Árpakása őszibarackkal

2018.02.26

Hozzávalók:

  • 1 csésze árpapehely
  • 20-25 dkg őszibarack, darabolva (lehet konzerv is) cukrozatlant válasszunk!
  • 1/2 csésze mazsola
  • 1/4 csésze apróra vágott török mogyoró
  • 1 teáskanál vaníliakoncentrátum, vagy 5 cm vaníliarúd megőrölve
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál őrölt koriander
  • 1 csipet őrölt kardamom
  • 2 csésze 100%-os almalé vagy őszibaracklé

Elkészítése:

Az összes hozzávalót összekeverjük, és felfújtformába (tűzálló tálba) öntjük, majd a barack egy részével díszítjük. Előmelegí­tett sütőben 180 °C-on 45 percig sütjük.

A felfújtat már előző este is előkészíthetjük, a hűtőben tárolt fel­fújtat másnap reggel készre süthetjük.

Tálalás:

Tálaláskor nyers gyümölcsökkel díszítsük.

Fogyasszunk mellé nyers, friss gyümölcsöt


Tetszett a recept? Készíts el, fogyaszd egészséggel,


Ne felejtsd megosztani másokkal.