Zab ital 

2018.02.08

A zab pehely formája egyre népszerűbb, hiszen olcsó, sokféleképp variálható reggeli gyanánt is, nem mellékesen pedig rengeteg remek hatása van.
 

Ebben a receptben tejhelyettesítő italt készítünk:


Hozzávalók:

  •  bögre (2,5 dl) zabpehely
  • 3 bögre víz
  • 1 evőkanál méz
  • Csipet só
  • Csipet őrölt szerecsendió

Zab ital

Elkészítése:

Keverjük össze a hozzávalókat egy lábosban, majd tegyük fel főni. A forrás után lassú tűzön teljesen főzzük meg, kb. 10 perc.

Figyeljük, nehogy leégjen, ha szükséges, pótoljuk még a vizet.

Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd turmixoljuk simára.

Hagyjuk állni, majd sűrű szitán vagy gézanyagon, (ami van) szűrjük át.

Turmixolás közben adjunk hozzá még annyi vizet, hogy megfelelő sűrűségű legyen

Hűtőben napokig eláll.

A zabpehely élettani hatásairól itt olvashatsz bővebben>>>>>


Ha tetszett a recept, ne felejtsd el megosztani barátaiddal.