Borsó főzelék

2018.04.14

Borsó főzeléket mindannyian tudunk készíteni, ennek az a lényege, hogy tej- és tejfölmentesen növényi tejföllel sűrítettük. 

Hozzávalók:

1/2 kg zsenge borsó (lehet fagyasztott) a konzervek cukrot tartalmazhatnak, ezért kerülendők.

1 kis fej hagyma

1-2 db répa felkarikázva

1 evőkanál vegamix*

1 teáskanál majoránna, vagy lestyán,


Kesudió tejföl:

1/2 csésze kesudió,

1 csésze víz,

1 evőkanál liszt (elhagyható)  kukorica keményítő is kiváló sűrítő anyag.

Elkészítés:

Pároljuk meg a hagymát pici vízben a fűszerekkel, majd adjuk hozzá a borsót, és a sárgarépát, és az egészet főzzük puhára, szükség szerint felöntve még vízzel.

Amíg a zöldségek főnek, addig turmixoljuk össze a habaráshoz szükséges alapanyagokat, először csak egy csésze vízzel, majd utána a többivel.

  A főzelék levéből turmixoljunk 1 merőkanálnyit a kesudió tejfölhöz, és ezt a megemelt hőmérsékletű habarást adjuk a forrásban lévő leveshez, és folyamatos kavargatás mellett forraljuk fel ismét a főzeléket, így habarjuk be. 

Ha szükséges még további hideg vízzel összekevert liszt hozzáadásával sűríthetjük a főzeléket. 

*Vegamix:  Bio boltokban, nagyobb élelmiszer boltokban kapható szárított zöldségekből készült fűszerkeverék. Só,és egyéb adalékanyagoktól mentes.