Borsófőzelék

2019.08.27

A zöldborsó kiemelten magas flavonoid tartalommal rendelkezik, ami védi a szervezetet a szívinfarktussal szemben. 

Magas rosttartalma segíti a bélműködést, csökkentve ezzel a vér koleszterinszintjét. Rostjai lelassítják a keményítős ételek fogyasztásakor keletkező szőlőcukor felszívódását, ezért a rendszeres borsófogyasztás cukorbetegeknél igen jó eredményeket hoz. Bizonyított rákmegelőző és sejtnövekedést serkentő hatása. Tartalmaz folsavat. A- és B-vitaminokat

Borsófőzelék 

Hozzávalók:

  • 50 dkg zsenge zöldborsó (lehet mirelit is)
  • 3-4 kávéskanál apróra vágott majoránna vagy Lestyán
  • 1-2 szál sárgarépa, felkarikázva (elhagyható)
  • Fél csésze kesudió
  • 1-2 evőkanál finomliszt
  • 1 csésze víz
  • Adalékmentes só, ízlés szerint.

Elkészítés:

A borsót és a sárgarépát, annyi vízben, ami épp ellepi, tegyük fel főzni.

Ha szükséges, felönthetjük még kis vízzel.

Ha mirelit borsót használunk, előbb a sárgarépát tegyük fel, 2-3 perc múlva mehet bele a borsó. A borsót már elég kicsit átmelegíteni.

Amíg a zöldségek főnek, a habarás elkészítéséhez turmixoljuk össze a kesudiót és a lisztet először csak egy kevés vízzel, majd öntsük hozzá az egészet.

A zöldségek felforrt levéből 1 merőkanálnyit keverjünk hozzá, és az így megemelt hőfokú habarást öntsük a forrásban lévő főzelékhez, folyamatosan kavargatva forraljuk fel ismét. Ha szükséges, hideg vízzel összekevert liszt hozzáadásával még sűríthetjük.

Jó étvágyat hozzá!


Válassz hozzá feltétet innen: