Diós sajtgolyók

2018.04.26

Diós sajtgolyók


Hozzávalók:

  • 1 csésze finomra vágott dió
  • 6 evőkanál finomra vágott vöröshagyma
  • 2 teáskanál jódozott tengeri só
  • 1/2 teáskanál fokhagyma granulátum
  • 3 evőkanál sörélesztő pehely
  • 4 teáskanál apróra vágott petrezselyem
  • 1/4 teáskanál majoránna
  • 2 csésze szétmorzsolt tofu (natúr vagy füstölt)

       

3 csésze zsemlemorzsa (lehetőleg teljes kiőrlésű)


Elkészítése:

   Pirítsuk meg folyamatos kavargatás mellett a diót, majd keverjük hozzá a fűszereket, ezt követően a tökgyalun lereszelt tofut és a zsemlemorzsát. 

Vizes kézzel formázzunk a masszánkból dió nagyságú golyókat, forgassuk zsemlemorzsába, és kiolajozott tepsibe téve, 30 perc alatt süssük meg közepes lángon. 

15 perc elteltével rázogassuk meg egy kicsit a tepsit, hogy a golyók elmozduljanak, úgy süljenek tovább. Érdemes füstölt tofuval is kipróbálni, úgy is különleges ízű.


  Egészségügyi hatása: 

A sörélesztő pehely tele van komplex B-vitaminokkal, valamint sajtra emlékeztető Ízvilágot kölcsönöz az ételeknek, a sajt igen magas telített zsír-tartalmának és rossz emészthetőségének hátránya nélkül.

 Ebben a receptben hőkezelésnek tettük ki.


Jó étvágyat hozzá!

Ha tetszett a recept, oszd meg barátaiddal!