Főtt búza kesudió tejszínnel

2018.02.26

Főtt búza kesudió tejszínnel


Hozzávakók:

2 személyre

  • 15  dkg búza 
  • 1 mokkáskanál só

A kesudió tejszínhez:

  • 10 dkg natúr (sótlan, pörköletlen) kesudió vagy mandula
  • 1/2 csésze víz
  • 5 cm-es vaníliarúd megőrölve
  • Méz, ízlés szerint

Elkészítése:

A búzát tisztítsuk meg a héjas darabkáktól, majd áztassuk be éjszakára. Reggel leöntve az áztató vizet, tiszta vízben főzzük puhára, kis sót tegyünk hozzá.


Kicsit szokatlan, a főtt búza, de hidd el, nagyon finom, különleges ízélményt fog nyújtani.


Kesudió tejszín:

A kesudiót, vagy mandulát néhány órára áztassuk vízbe. ( könnyebb turmixolni).

 Fél csésze vízzel turmixoljuk össze úgy, hogy a vizet apránként adagoljuk hozzá, míg elérjük a kíván állagot. 

Pici mézzel ízesíthetjük. Egy csípet sót is tegyünk bele.

 Díszítsük tetszés szerinti darabolt gyümölccsel.

Egészségedre!




Tetszett a recept? Ne felejtsd el megosztani!