Francia saláta köles majonézzel

2018.04.14

Francia saláta köles majonézzel 


Egyszerű, könnyen elkészíthető.

Fogyasztható önálló ételként, köretként.

Tej-, tojás-, laktóz-, és glutén mentes.


Hozzávalók: 

  • 20 dkg zöldborsó (Fagyasztott is jó)
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg csemege kukorica (Fagyasztott is jó, elhagyható)
  • 1 db nagyobb alma
  • 2-3 db kisebb csemege uborka (csak ha szeretjük a savanykás ízét)
  • 1 db közepes krumpli (elhagyható)

Elkészítése:

   A zöldborsót és a csemege kukoricát kevés vízben pároljuk meg. Vigyázzunk a főzési időre, a borsó, ha túlfőzzük, megkeményedik.

A sárgarépát vágjuk apró kockára, azt is pároljuk meg.

A burgonyát ugyanígy.

Az almát és az uborkát aprítsuk fel. 

Próbáljuk meg olyan apróra vágni a zöldségeket, hogy a méretük közelítsen a borsó méretéhez.

Ha kihűltek a párolt zöldségek, keverjük mindet össze, öntsük rá a kölesmajonézt, hűtőben néhány órát pihentessük, hogy az ízek érjenek jól össze.

Több napig is eláll. 

Jó étvágyat hozzá!

Ez is érdekelhet:

Manapság annyi diéta kering már a köztudatban, hogy fogalmunk sincs, melyik a nekünk való.

Mióta az 1970-es években széles körben elterjedt a feldolgozott ételek fogyasztása, az ellenőrző hatóságok egyszerűen nem törődnek az adalékanyagok viselkedésre gyakorolt hatásával. Ez 2008 áprilisában változott meg drámai módon, amikor az angol élelmiszer vizsgáló hatóságok hat mesterséges színezék használatának önkéntes korlátozását javasolták,...

Ha tetszett a recept, oszd meg ismerőseiddel!