Francia saláta köles majonézzel

2018.04.14

Francia saláta köles majonézzel 


Egyszerű, könnyen elkészíthető.

Fogyasztható önálló ételként, köretként.

Tej-, tojás-, laktóz-, és glutén mentes.


Hozzávalók: 

  • 20 dkg zöldborsó (Fagyasztott is jó)
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg csemege kukorica (Fagyasztott is jó, elhagyható)
  • 1 db nagyobb alma
  • 2-3 db kisebb csemege uborka (csak ha szeretjük a savanykás ízét)
  • 1 db közepes krumpli (elhagyható)

Elkészítése:

   A zöldborsót és a csemege kukoricát kevés vízben pároljuk meg. Vigyázzunk a főzési időre, a borsó, ha túlfőzzük, megkeményedik.

A sárgarépát vágjuk apró kockára, azt is pároljuk meg.

A burgonyát ugyanígy.

Az almát és az uborkát aprítsuk fel. 

Próbáljuk meg olyan apróra vágni a zöldségeket, hogy a méretük közelítsen a borsó méretéhez.

Ha kihűltek a párolt zöldségek, keverjük mindet össze, öntsük rá a kölesmajonézt, hűtőben néhány órát pihentessük, hogy az ízek érjenek jól össze.

Több napig is eláll. 

Jó étvágyat hozzá!

Ha tetszett a recept, oszd meg ismerőseiddel!