Fűszeres sütőtökkrémleves

2018.01.26

A fűszeres sütőtökkrémleves remek vacsoraötlet a hűvös, esős őszi napokra. A narancssárga színe megmosolyogtat, gazdag íze pedig elvarázsolja az egész családot. Különböző típusú sajtokkal, gyógynövényekkel és fűszerekkel kombinálhatod. Friss zsályával, szárított kakukkfűvel és pirított tökmaggal egyszerűen tökéletes.

Hozzávalók

Az ételhez

  • 1 kg sütőtök megtisztítva, kimagozva 4-6 személyre
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma meghámozva, szeletekre vágva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 szem közepes burgonya 
  • 1 ek. olaj, 1 ek. vaj 
  • 1 l víz
  • 1 evőkanál vegamix (szárított zöldségkeverék, só és adalék anyagoktól mentes)
  • 2,5 dl növényi tejföl  (készítése itt >>>)
  • ízlés szerint só, bors

Díszítés

  • Pirított tökmag
  • Tökmagolaj
  • Pirított kenyérkockák 


Elkészítés

1.

A hagymát és a fokhagymát felvágjuk, a vaj és olaj keverékében  megpirítjuk.

2.

   A sütőtököt és a krumplit megtisztítjuk, kockára vágjuk, hozzáadjuk a hagymás részhez, és annyi vízben amennyi ellepi megfőzzük. Ízesítjük vegamix-el.

A sütőtököt 

3.

Ha megfőtt, elturmixoljuk, hozzáadjuk  a tejszínt és még rottyantunk rajta egyet.

4.

Pirított tökmaggal, sült szalonnával, és tökmagolajjal tálaljuk. Jól illik hozzá a pirított kenyér is.