Grillezett zöldség páncélos burgonyával

2018.04.24

Grillezett zöldség páncélos burgonyával


Hozzávalók:

  • 2 közepes méretű padlizsán
  • 2 kicsi cukkini
  • 2 nagyobb kaliforniai paprika (zöld, piros, sárga)
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 szem paradicsom
  • 3 evőkanál olaj
  • bazsalikom, fokhagyma granulátum, só, rozmaring

A páncélos burgonyához:

  1. 1,5 kg burgonya
  2. bazsalikom, fokhagyma granulátum, tengeri só,
  3. őrölt paprika, kakukkfű

Elkészítése:

Aprítsuk fel nagyobb darabokra a zöldségeket és jól összekeverve, rakjuk egy kiolajozott, magas falú tepsibe, amelynek aljába 2-3 dl vizet öntöttünk. 

      Szórjuk meg a zöldségeket sok bazsalikommal, fokhagyma granulátummal, sóval és egy kevés rozmaringgal,  és süssük meg 180-200 fokon 50-60 perc alatt.


A burgonyát súroljuk meg, és a héjával együtt vágjuk fel 4 vagy 6 nagyobb kockára. 

   Tegyük egy kiolajozott, magasabb falú tepsibe, szórjuk meg sok bazsalikommal, fokhagyma granulátummal, sóval, őrölt paprikával és kevés kakukkfűvel. 

 Öntsünk alá egy kis vizet, és süssük 200 fokon  50-60 percig, amíg megpirul. 

Ha elkészült, tegyük egy nagy tál közepére a burgonyát, köré a grillezett zöldségeket.

Fogyasszunk hozzá nyers salátát.

Jó étvágyat hozzá!

Ha tetszett a recept, oszd meg ismerőseiddel!