Grillezett zöldség

2019.09.03

Grillezett zöldség burgonyával 

Rendkívül laktató egytál étel. A megadott mennyiség 4 fő részére elegendő.

Fele mennyiséggel is érdemes kipróbálni, bár biztos nem marad meg.

Hozzávalók:

  • 1 közepes méretű padlizsán
  • 1 kicsi cukkini
  • 1 nagyobb kaliforniai paprika (zöld, piros, sárga)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 szem paradicsom
  • 1,5 evőkanál olaj,
  • bazsalikom,
  • fokhagyma granulátum,
  • adalékmentes só,
  • rozmaring

A burgonyához: 

  • 0,5 kg burgonya
  • bazsalikom, fokhagyma granulátum, adalékmentes só,
  • őrölt paprika, kakukkfű

Elkészítése:

Aprítsuk fel nagyobb darabokra a zöldségeket és jól összekeverve, rakjuk egy kiolajozott, magas falú tepsibe, amelynek aljába 1-2 dl vizet öntöttünk.

Szórjuk meg a zöldségeket sok bazsalikommal, fokhagyma granulátummal, sóval és egy kevés rozmaringgal, és süssük meg 180-200 fokon 30-40 perc alatt.

Az idő sütőfüggő, figyeljük, ne süljenek túl sokáig, mert elpuhulnak.

A burgonyát súroljuk meg, és a héjával együtt vágjuk fel 4 vagy 6 nagyobb kockára. Tegyük egy kiolajozott, magasabb falú tepsibe, szórjuk meg sok bazsalikommal, fokhagyma granulátummal, sóval, őrölt paprikával és kevés kakukkfűvel.

Öntsünk alá egy kis vizet, süssük 200 fokon.

Ha elkészült, tegyük egy nagy tál közepére a burgonyát, köré a grillezett zöldségeket.


Tipp! 

A burgonya szép piros és ropogós lesz, ha a fűszereket kevés olajjal összekeverjük, és a burgonyát ezzel a páccal alaposan összekeverjük.

A sót érdemes a kisült krumplira szórni, mert ha a fűszerekkel együtt tesszük, megpuhul, vizesedik a krumpli.