Hajdina kása

2018.03.01

Gesztenyével, dió krémmel

Lisztérzékenyeknek is!

Hozzávalók:

2-3 fő részére

  • 20 dkg hajdina
  • 1 csipet só
  • 1/2  kocka (12,5 dkg) gesztenyemassza 
  • (tartósítószer nélkülit válasszunk.)
  • 10 dkg dió
  • méz, ízlés szerint
  • 1 csésze víz


Elkészítése:


  1. Forrázzuk le a hajdinát  1/2 liter, forrásban lévő vízzel, hagyjuk állni 10 percig.
  2.  Ezután öntsük le a víz maradékát róla, majd másfélszeres vízmennyiséggel felöntve, főzzük meg a hajdinát egy csipet sóval 10-15 perc alatt.


Turmixoljuk össze a gesztenyekockát, a diót és a mézet egy kevés vízzel, majd adjuk hozzá a maradék vizet. 

Az elkészült krémet öntsük rá a főtt hajdinára.



Fogyassz hozzá friss, az évszaknak megfelelő  gyümölcsöt!

Könnyen elkészíthető, finom.

Kedves egészségedre!



Tetszett a recept? Ne felejtsd el megosztani  ismerőseiddel!