Kakaóbab

2020.10.16

Kakaóbab 

Az ősi mexikói indiánok nagyra becsülték frissítő hatása miatt. Amerikában a bennszülött maják és aztékok a kakaófa magját tápszernek és pénznek egyaránt használták.  

A nyers kakaó a csokoládé legfontosabb összetevője, sok pozitív tulajdonsággal bír: 

fiatalít és örömöt ad.


Ha nyers kakaót eszünk, a csokoládé minden jó hatását élvezhetjük úgy, hogy közben nem ártunk testünknek a csokoládégyártás során az édes finomságba kerülő fehér cukorral és egyéb kémiai segédanyagokkal  


Élettani hatása:

A nyers kakaóbab egyike a természet adta legfigyelemreméltóbb szupertáplálékoknak: nemcsak az íze különleges, hanem testünket, lelkünket és szellemünket is táplálja.

A kakaó tartalmazza az összes élelmiszerünk közül a legtöbb magnéziumot, ami jó a szívműködésnek.

Táplálja az agyat, ébren tart, gazdag antioxidánsokban, így megvédi a sejteket a szabad gyököktől, erősíti a csontokat, fokozza a boldogságérzetet, magas kéntartalmával erősíti a körmöket és széppé teszi a bőrt, valamint a hajat.


Mire jó még a kakaó?

  • Kiemelkedő antioxidáns hatású
  • Lassítja az öregedési folyamatokat
  • Szív és érrendszeri problémáknál jótékony hatású (vérnyomásproblémák, érszűkület, érelmeszesedés esetén, érrugalmasító, koleszterinszint szabályozó)
  • Növeli a stressztűrő képességet, a depressziót pedig csökkenti
  • Jó közérzetet, tartós frissességet biztosít, éberséget, szellemi frissességet ad.
  • Javítja a memóriát és a koncentrációt.
  • A bőrre kenve enyhe UV védelmet biztosít, rendszeres használata egészségesebb, rugalmasabb, "fiatalabb", kiegyenlítettebb bőrt eredményez.
  • Köhögéscsillapító, megfázásos tüneteket csökkentő hatású.
  • Biztosítja a bőr hidratáltságát, rendelkezik fényvédő tulajdonságokkal, vaja - tüneteket csökkentő hatású
  • Fogyókúránál étvágycsökkentő, zsírégetést fokozó hatású, növeli a jóllakottság érzetet.

Ebben a termékben van:

Kategóriák