Karfiolpaprikás

2018.04.24

Karfiolpaprikás


Hozzávalók:

  • 2 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 teáskanál borsikafű
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 teáskanál tiszta só (ízlés szerint)
  • 1,5 kg karfiol, rózsáira szedve
  • Mandulatejföl (lásd a recept alján)

Elkészítése:

Az apró kockákra felvágott hagymát kevés vízben pároljuk puhára.( Ha szükséges, a vizez pótoljuk!). 

Ha megpuhult,  adjuk hozzá a fűszereket. 

Rakjuk bele a karfiolt, és öntsük fel annyi vízzel, ami épphogy ellepi.

Amikor a karfiol megpuhult, keverjük hozzá a mandulatejfölt. 

Spenótos vagy sima galuskával tálaljuk


Mandulatejföl készítése: 

  • Turmixoljunk össze
  •  1 csésze héjétól megfosztott mandulát, 
  • 1 közepes szem főtt burgonyát, 
  • 1-2 teáskanál citromlevet 
  • 1 teáskanál tengeri sóval és 
  • 1 csöppnyi mézzel ízesítve, először
  •  1 csésze vizet hozzáadva, majd szükség szerint annyi vizet, hogy a krémes jelleg megmaradjon.

Tipp:

Érdemes a mandulát felhasználás előtt néhány órára beáztatni. Könnyebben dolgozik vele a gép!


Jó étvágyat  hozzá!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!