Köles majonéz

2018.04.14

Egyszerűen, könnyen készíthetünk majonézt, tojás és tej, vagy tejföl nélkül. 

Hozzávalók:

  • 2 csésze főtt köles
  • 1 teáskanál tiszta só
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 1/2 citrom leve
  • 1 csepp méz
  • 1 kis gerezd fokhagyma fele
  • 1/2 mokkáskanál kurkuma
  • 1-2 csésze forró víz
  • 1 teáskanál mustár, vagy őrölt mustármag

Elkészítés:

A forró víz és a főtt köles kivételével turmixoljuk össze a majonéz hozzávalóit.

Ha már krémes állagú, állítsuk le a gépet.

Mérjünk a turmixba a főtt kölesből először 1 csészével, öntsünk hozzá egy kis forró vizet, így keverjük krémesre.

Majd egy újabb csésze kölessel és vízzel végezzük el, tehát 3 részre elosztva a receptben megadott mennyiséget.

Ha szükséges, a végén hígítsuk egy kevés vízzel, majd kevertessük a turmixgéppel addig, amíg a majonéz állagot elérjük.




Még több recept itt:

A magas olajtartalmú magvak, a gabonafélék és a csonthéjas gyümölcsök feldolgozásával sokféle ízű növényi tejet nyerhetünk, amelyek kitűnően alkalmasak az ételek készítésekor a tehéntej helyettesítésére állaguknál fogva is, és mivel magas kalciumtartalommal rendelkeznek.


Reggelire ajánljuk:

Hajdina kása

2018.03.01

Turmixoljuk össze a gesztenyekockát, a diót és a mézet egy kevés vízzel, majd adjuk hozzá a maradék vizet.


Főételek:

Különleges elkészítési módja a rizsnek, de kiváló egy zöldséges ragu mellé köretnek, vagy önálló ételként rengeteg zöldsalátával.

1 nagy fej vöröshagyma, lereszelve2 evőkanál Vegamix*1 evőkanál tárkonyAdalékmentes só, ízlés szerint2-3 közepes sárgarépa, lereszelve1 közepes zeller, lereszelve1/2 kg brokkoli, kis rózsáira szedve3-4 evőkanál paradicsompüré


Ez is érdekelhet!