Kölesfelfújt meggyel

2018.03.06


Hozzávalók:


Lisztérzékenyek is fogyaszthatják!

Köles kásához:

  • 1 csésze köles
  • 1 csipet só
  • 2 csésze víz

Díszítéshez:

  • 15-20 dkg magozott meggy
  • 1/3 csésze darált dió vagy mogyoró

Öntethez:

  • 1-2 kávéskanál méz
  • 1 citrom reszelt héja ( ha nem bio, csak a leve)
  • 1-2 dl kesudió tejszín
  •  dkg mazsola

Elkészítése:


  • Mossuk meg a kölest sűrű szitába téve, majd a 
  • 2 csészényi vízben,
  •  1 csipet sóval, folyamatos kevergetés közben, lassú tűzön főzzük meg. 

Adjuk a főtt köleshez a mézet és a reszelt citromhéjat. Ezután óvatosan vegyítsük hozzá a kesudió tejszínt és a mazsolát. 

A felfújtformát (tűzálló tálat) vékonyan kenjük ki olajjal, szórjuk meg darált dióval vagy mogyoróval. Beleöntve a köleses masszát, sütőben 180-200 oC-on 30 percig sütjük.

A kisült felfújtat kiborítjuk egy tálra, a tetejét rakjuk ki a meggyel, az oldalát pedig megszórjuk a darált dióval vagy mogyoróval.

Természetesen bármilyen idény gyümölccsel elkészíthető!

Egyszerű, könnyen elkészíthető.


Váljék egészségedre!



Ha tetszett a recept, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!