Kölesvaj, köleskrém

2018.05.30

Póréhagymás köles vaj


Hozzávalók:



  • 1/2 csésze köles
  • 2 csésze víz
  • 1 teáskanál kapor
  • 1/2 teáskanál oregano
  • 2 teáskanál zúzott fokhagyma

Elkészítése:

Alaposan, bő folyóvíz alatt, egy szűrőkanálban mossuk meg a kölest.

Sokan panaszkodnak, hogy nem szeretik a kölest, mert kesernyés íze van. Az alapos lemosással a köles íze nagyon finom lesz. 

   Főzzünk meg szárazon kimérve félcsészényi kölest kétcsészényi vízben, lassú tűzön kb. 40 perc alatt. 

Bár látszólag hamarabb is megfőne, szükséges a 40 perc főzési idő, mert különben kesernyés maradhat az íze.

Kb. 1 csészényi főtt kölesünk lesz.

A többi hozzávalót a felsorolás szerinti sorrendben turmixoljuk össze (a póréhagyma kivételével).

Ez a kölesvaj, amit különböző ízesítéssel tovább variálhatunk.

A kis kockákra vágott póréhagymát a kész köles vajhoz fakanállal keverjük hozzá.



Tetszett a recept? Ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!