Kukorica torta

2018.04.14

Lisztérzékenyek is fogyaszthatják!

Bár az étel neve torta, inkább reggelire, vagy a délelőtt folyamán ajánlott fogyasztani.

Hozzávalók:

  • 25 dkg kukoricadara
  • Kb. 1 liter víz
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál méz *
  • Feldarabolt gyümölcsök, évszaknak megfelelően.
  • 10-15 dkg darált dió (Elhagyható)

Elkészítés: 

Főzzük meg a kukorica darát.

Legkönnyebben úgy tudjuk csomómentesre főzni, ha még hidegen a darát háromszoros mennyiségű vízzel összekeverjük, így tesszük fel főzni. Sózzuk meg. 

Főzési idő 10-15 perc, a darától függően. Folyamatosan kavargassuk, mert leragad.

Ha elkészült, keverjük bele a mézet, a citrom reszelt héját.

Egy 20 cm-es kapcsos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral. 

Az elkészült kása felét terítsük el a forma alján. 

Forrón dolgozzunk, mert ha kihűl a kása, már nehezen kezelhető.

Szórjuk meg a dió felével, majd kenjük rá a lekvárt.

A képen szilva lekvár van, mert elég kemény ahhoz, hogy megtartsa a torta súlyát.

Szórjuk meg a dió másik felével, majd a maradék kásával borítsuk be.


Tegyük hűtőbe, a tortaformát fogyasztás előtt vegyük le, így szépen megtartja a formáját.

Díszítsük az évszaknak megfelelő sok-sok gyümölccsel.


*Fontos!

Ahol édesíteni kell, mindenütt mézet használok! Véleményem szerint az egyetlen természetes édesítő.

Váljék egészségedre!