Lasagne

2018.05.02

Lasagne


Hozzávalók:


Szószhoz: 

  • 2 nagy fej vöröshagyma, felkockázva
  • 1 evőkanál tengeri só
  • 2 evőkanál vegamix
  • 3 púpozott evőkanál bazsalikom
  • 4 csésze sűrített paradicsom
  • 2-3 csésze víz
  • 1-2 evőkanál méz (ízlés szerint)



Töltelékhez:

  • 75 dkg mirelit bármilyen zöldségkeverék (mexikói, kertészné stb.) 1 evőkanál  só
  • 25 dkg teljes kiőrlésű durum lasagne tészta

Elkészítés:

    1. A hagymát 3 dl vízben, a sóval és a vegamixszel megpároljuk. 

Ha már majdnem puha, de még van kevés víz rajta, hozzáadjuk a bazsalikomot. 

Amikor elfőtte a levét, keverjük hozzá a sűrített paradicsomot, és a 2-3 csésze vizet. Folyamatosan kavargatva, takaréklángon főzzük.

 (A mézet a legvégén tegyük bele.) A méz csökkenti a paradicsom savasságát!

Egy másik edényben pároljuk meg a zöldségkeveréket a sóval kevés vízen.

 Egy 20 x 30 cm-es, magas falú tepsibe, vagy jénai tálba terítsünk el 1,5 merőkanálnyi szószt. Helyezzünk rá egymás mellé a száraz lasagne lapokból. Szórjuk rá a zöldség harmadrészét, majd fedjük be egy újabb tésztaréteggel. Erre megint 1,5 merőkanálnyi szósz kerül, majd zöldség - így tovább.

 A legfelső tésztarétegen már csak szósz legyen. Hagyjuk 1 -2 órát állni, majd tegyük közepes hőfokú sütőbe, 30-40 percre.


Tipp!

Minden sarkot fedjen be a szósz, mert a szárazon maradt tészta a sütés közben megég. Fontos, hogy magasabb legyen a tepsi fala, mint a lasagne, mert sütés közben a szósz kifolyhat a tepsi szélén.


Jó étvágyat hozzá!