Melegszendvics krém

2018.06.19

Szendvics krém kölesből

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze köles
  • 2 csésze víz
  • 1/3 csésze kókuszreszelék
  • 1/3 csésze főtt sárgarépa
  • 1/2 teáskanál adalék mentes só
  • 2 evőkanál sörélesztő pehely
  • Szükség szerint még víz
  • 10 cm hosszú póréhagyma felkockázva

Elkészítése:

   Főzzünk meg szárazon kimérve félcsészényi kölest kétcsészényi vízben, lassú tűzön kb. 40 perc alatt. 

Bár látszólag hamarabb is megfőne, szükséges a 40 perc főzési idő, mert különben kesernyés maradhat az íze.

Kb. 1 csészényi főtt kölesünk lesz.

A többi hozzávalót a felsorolás szerinti sorrendben turmixoljuk össze (a póréhagyma kivételével).

A kis kockákra vágott póréhagymát a kész köles vajhoz fakanállal keverjük hozzá.


Jó étvágyat hozzá!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal is!