Paprikaszósz

2020.08.02

Mexikói paprikaszósz 

Hozzávalók:

  • 50 dkg mirelit mexikói zöldségkeverék
  • 1 csapott evőkanál tengeri só
  • 3 evőkanál bazsalikom
  • 4-5 gerezd fokhagyma, összetörve
  • 2 evőkanál pirospaprika

A szószhoz:


  • 6-7 db kápia paprika kicsumázva
  • 3 dl víz
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg kukoricakeményítő
  • Só, ízlés szerint

Elkészítése:

Pároljuk meg a zöldséget a fűszerekkel 1/2 liter vízben.

 Süssük meg a paprikát sütőpapírral kibélelt tepsiben 200 fokon 30-40 perc alatt (teljesen összeesik). 

Turmixoljuk össze az utolsó 3 összetevőt, majd turmixoljuk hozzá a paprikát is. 

Öntsük a zöldségekre, és forraljuk össze.


Neked ajánljuk:

A legegyszerűbben elkészíthető vajpótló, vagy kence, mártogató, ahogyan szeretnéd.

A babfélék esetében ugyanazokat az előkészítő munkálatokat kell elvégeznünk, mint más hüvelyesek esetében, azaz szükséges a bő vízben történő, legalább 12 órás áztatás, azt követően a kb. egy-másfél órás főzés. Az első főzőlevet itt is lecserélhetjük, a második lébe tegyük a fűszereket és a sót. A főzési idő függ a növény fajtájától és tárolásának...

1 csésze főtt csicseriborsó1 csészényi megpárolt sütőtök1 csésze víz
1/2 citrom leve3-4 evőkanál olívaolaj lehet (napraforgó is)1 evőkanál szárított lestyán1-2 teáskanál (ízlés szerint) adalékmentes tiszta só

1 db padlizsán
1 dl paradicsomlé (házi készítésű a legjobb)
1-2 db paradicsompaprika, (lehet kápia is)
1 nagy fej hagyma
1-2 gerezd fokhagyma2 teáskanál adalék mentes só1 dl olaj