Rakott krumpli 

2018.04.14

Rakott krumpli másképp 


A rakott krumplit nagyon sokféle módon készíthetjük.

Ebben a formában tojás, kolbász, és tejföl mentesen készül.


Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 60-70 dkg karfiol, 30 dkg sárgarépa
  • 1 nagyobb hagyma négyfelé vágva
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 piros színű zöldpaprika
  • 2 evőkanál vegamix
  • 1 evőkanál rozmaring
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • 2 evőkanál fokhagyma granulátum
  • 2 evőkanál só
  • Bármilyen szezonális zöldséggel kiegészíthető

Érdemes a hozzávalók mennyiségét első alkalommal megfelezni, mert nagy adag lesz, biztos marad vacsorára, vagy másnapra. (4-6  adagra elegendő)


Elkészítés:

Tisztítsuk meg a zöldségeket. 

A burgonyát hasábokra, a répát karikára, a karfiol rózsáit negyedekbe vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk, a hagymát nyolcadoljuk, a paprikát vékony csíkokra vágjuk. 

Az egészet nyersen egy nagyobb magas falu tepsibe tesszük és rászórjuk a fűszereket. Felöntjük vízzel, és sütőpapírral* letakarva a sütőbe tesszük. Kb. 25-30 perc alatt nagy lángon puhára pároljuk majd, levesszük a sütőpapírt*, és visszatoljuk a sütőbe, addig, amíg a leve el nem fő.

Ha kivettük a sütőből kevés olíva olajat csurgathatunk a tetejére, de ekkor már ne süssük tovább. 

Nagyon finom akkor is, ha zöld hüvelyű mirelit zöldbabot is keverünk a zöldségek közé.,

Meglocsolhatjuk vegitejföllel, recept itt!

Nagy adag fejes salátával tálaljuk.

*Alufólia helyett használjunk inkább sütőpapírt, kerüljük az alumíniumot!

Jó étvágyat hozzá!