Rakott krumpli

2019.09.05

Rakott krumpli

Mindannyian szeretjük a rakott ételeket.

Előnyük, hogy bármivel "rakható", ami épp otthon van.

A zöldségek aránya, és összetétele az évszaknak megfelelően, vagy ízlés szerint változhat.

Tehetsz hozzá bármit, amit szeretsz.

Ebben a receptben elég nagy  az összetevők aránya. A mennyiségek természetesen felezhetők. Ebben az arányban 4 fő részére kiadós ebéd, és vacsora tálalható.

Ne feledd, minden fő étkezés mellé  fogyassz  nyers zöldségekből készült salátát is.


Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya, hasábokra vágva
  • 60-70 dkg karfiol, a rózsákat negyedekbe vágva
  • 30 dkg sárgarépa, felkarikázva
  • 1 nagyobb vöröshagyma, nyolcfelé vágva
  • 1 csokor petrezselyem, felaprítva
  • 2 piros színű paprika, vékony csíkokra vágva
  • 2 evőkanál vegamix
  • 1 evőkanál rozmaring
  • evőkanál kakukkfű
  • evőkanál fokhagyma granulátum
  • evőkanál adalékmentes só


Elkészítése:

   A megtisztított, nyers zöldségeket a felsorolásban megadott módon aprítsuk fel. Keverjük össze, és tegyük kiolajozott, egy nagyobb, magas falú tepsibe. 

Szórjuk rá a fűszereket. Kevés vizet öntsünk hozzá. Sütőpapírral takarjuk le. 180 fokra előmelegített sütőben süssük  kb. 30-50 percig,  majd takarás nélkül pirítsuk kicsit, amíg szép színe lesz.  A sütőből kivéve, kevés olajat csurgathatunk a tetejére, de ekkor már ne süssük tovább. 

Nagyon finom, ha zöld színű zöldbabot is keverünk a zöldségek közé. Fejes salátával tálaljuk.


Jó étvágyat hozzá!


Ez is érdekelhet

Egyszerűen, könnyen készíthetünk majonézt, tojás és tej, vagy tejföl nélkül.

Különböző magvakból magunk is készíthetünk "tejfölt",remekül használható bármilyen étel sűrítésére..