Spárgakrém

2018.06.21

Spárgakrém


Hozzávalók:

  • 1 csomag zöld spárga (megtisztítva, de nem feldarabolva)
  • 3 közepes szál sárgarépa
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg zöldbab
  • 1/2 citrom leve
  • 1 liter víz 

Fűszerek:

  • Adalékmentes só
  • Vegamix
  • Tárkony
  • Őrölt mustármag (elhagyható)

Elkészítése:

 Egy lábosban a megtisztított spárgát, a egy másikban a többi zöldséget tegyük fel  főni sós, vegamixes vízben.

A zöld-spárga főzési ideje kb. 8 perc.

A megfőtt spárgát kiemeljük a vízből, és burgonyatörővel összetörjük, fél citrom levével ízesítjük.

Ha elkészült, kiemeljük a vízből a többi zöldséget is, és egy szűrőben lecsepegtetjük. 

 A megpárolt zöldségeket késes aprítóval, vagy burgonya törővel pürésítsük.  Fűszerezzük a fent felsorolt fűszerekkel. A krémes állag eléréséhez használjunk hidegen sajtolt olajat.

A pároló vizet ne öntsük ki, felhasználható zöldség alapléként, leves készítésére.

A kész krém 2-3 napig eláll hűtőben, másnap, mikor az ízek jól összeérnek, a legfinomabb.


Élettani Hatása:

Váljék egészségedre!

Tetszett a recept? Oszd meg ismerőseiddel!