Kosár
0
0 Ft
Egy lábosban a megtisztított spárgát, a egy másikban a többi zöldséget tegyük fel főni sós, vegamixes vízben.
A zöld-spárga főzési ideje kb. 8 perc.
A megfőtt spárgát kiemeljük a vízből, és burgonyatörővel összetörjük, fél citrom levével ízesítjük.
Ha elkészült, kiemeljük a vízből a többi
zöldséget is, és egy szűrőben lecsepegtetjük.
A megpárolt zöldségeket késes aprítóval, vagy burgonya törővel pürésítsük. Fűszerezzük a fent felsorolt fűszerekkel. A krémes állag eléréséhez használjunk hidegen sajtolt olajat.
A pároló vizet ne öntsük ki, felhasználható zöldség alapléként, leves készítésére.
A kész krém 2-3 napig eláll hűtőben, másnap, mikor az ízek jól összeérnek, a legfinomabb.
Tetszett a recept? Oszd meg ismerőseiddel!