Töltött karalábé

2018.05.18

Töltött karalábé


Hozzávalók:

Töltelék: Gombapörkölt

Hozzávalók:

  • 25 dkg csiperke gomba (lehet fehér, vagy barna)
  • 1 fej hagyma
  • Fűszerek: Só, bors, paprika, vegamix*

*Vegamix: só, és adalékanyagmentes fűszerkeverék, bioboltokban, vagy nagyobb áruházakban kapható! 

Elkészítése:



  1. Vágjuk apró kockára a hagymát, pici vízen dinszteljük meg. Sózzuk.
  2. Közben aprítsuk fel a gombát.
  3. Ha a hagyma megpuhult, mehet bele a gomba, só, pici bors, pirospaprika.
  4. Öntsük fel kevés vízzel, a csiperke nem enged vizet.
  5. 10-15 perc és kész.

Ez a pörkölt kiváló alap a tejfölös gombához is.

Köles főzése:

10 dkg kölest folyó víz alatt alaposan mossunk meg, majd kétszeres mennyiségű vízben főzzük meg. A főzési idő 15-20 perc.

Kavargassuk, mert könnyen leragad. Amikor már majdnem puha, vegyük le a tűzről, fedjük le, hagyjuk, hogy a gőzben tovább puhuljon.


Karalábé:

4-5 fej karalábé közepét kanállal vájjuk ki, közben tegyünk fel vizet főni egy edényben, a karalábékat főzzük meg, 10 percig.

Azért kell, mert a sütőben már nem puhul.


Rakjuk össze:

Kész a pörkölt, megfőtt a köles, keverjük össze, jó kis töltelék lesz belőle.

A kihűlt karalábékat töltsük meg a keverékkel, állítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe.

Locsoljuk meg mandula tejföllel, mehet a sütőbe 10-15 percre. Mivel minden alapanyag megfőtt, nincs szükség több időre.

Ha a töltelék túl sok, nem fér bele a karalábékba, rakjuk körbe a tepsibe.

Támogatja a karalábét, hogy ne dőljön el.

Fogyasszuk friss salátával.


Jó étvágyat hozzá!

Ha tetszett a recept, oszd meg ismerőseiddel!