Vörös lencse fasírt

2018.04.26

Vörös lencse fasírt


Hozzávalók:

  • 20 dkg vörös lencse 
  • 1 közepes fejvöröshagyma,egészen apróra vágva
  • 1/2 evőkanál őrölt koriander
  • 1 evőkanál friss petrezselyem zöldje, apróra vágva
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1/2-1 teáskanálnyi tiszta só
  • Zsemlemorzsa
  • Olaj

Elkészítése:

          Áztassuk be forró vízbe a vörös lencsét 1 óra hosszára, majd szűrjük le, hagyjuk a szitában, hogy leszáradjon róla a víz. 

A megszáradt lencsét daráljuk le, és keverjük hozzá a zsemlemorzsa kivételével a többi hozzávalót, illetve ha szükséges, sűrítésként adjunk még hozzá zsemlemorzsát. 

Vizes kézzel formáljunk belőle fasírtocskákat vagy kroketteket, és sütőpapírral kibélelt sütőben süssük pirosra úgy, hogy mindegyik fasírt tetejét egy kis ecset segítségével megolajozzuk.

Ez a fasírt a koriander használata miatt jellegzetesen indiai ízű.

Főzelékekhez, salátákhoz  feltétként kiváló!


Egészségügyi hatása:

A vörös lencse a lencsefélék közül a legkönnyebben és leggyorsabban elkészíthető alapanyag, mivel a magyar lencsével ellentétben, nem tartalmazza az áztatást és hosszabb főzést igénylő kemény héjat. 

Röpke 20-30 perc alatt könnyűszerrel elkészíthetünk belőle salátát vagy egytálételt.


Jó étvágyat hozzá!