Zabpehely keksz

2018.05.16

Zabpehely keksz


Kiváló választás reggelire friss gyümölcsökkel, uzsonnára, vagy vacsorára!

Hozzávalók:

  • 110 g puha vaj! nem margarin!
  • 1/2 csésze barnacukor
  • 1 nagy alma lereszelve ez adja a nedvességet, összetartja a sütit
  • 2-3 evőkanál méz
  • ha nem akarsz cukrot, lehet több a méz, ekkor nem kell a cukor
  • 1 tk. vanília kivonat, v. vaníliás cukor
  • 1,5 csésze zabpehely
  • 3/4 csésze tönköly liszt
  • 1/2 csésze kókusz reszelék
  • 1 tk. fahéj
  • 1tk sütőpor
  • 1/2 csésze mazsola
  • bármilyen aszalt gyümölcs jó
  • 1/2 csésze durvára vágott dió, vagy mogyoró
  • 1 teáskanál só

Elkészítés:

Előbb keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd mehet bele a többi.
Jót tesz a tésztának,  ha pihentetjük a masszát, legalább fél órát.
Vizes kézzel formázzunk gombócokat, tegyük sütőpapírral kibélelt sütőlapra, vagy tepsibe.

 A tetejére lehet  tenni diót, mazsolát, bármilyen aszalt gyümölcsöt, magvakat.  

Előmelegített, 180 fokos sütőben 14- 15 perc alatt készre sül.
A méz miatt napokig puha marad.
Ha eláll napokig.


Jó étvágyat hozzá!


Ha tetszett a recept oszd meg barátaiddal!