Zakuszka 

2018.08.05

Zakuszka


 padlizsánpástétom

Hozzávalók: 

  • 1 db  padlizsán 
  • 1 dl paradicsomlé (házi készítésű a legjobb)
  • 1-2 db paradicsompaprika, (lehet kápia is)
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál adalék mentes só
  • 1 dl olaj

Elkészítése:

A padlizsánt szurkáljuk meg és tegyük sütőbe, a paprikát csumázzuk ki, és egymásba dugdosva szintén süssük meg.

Aprítsuk fel a vöröshagymát, a sóval és a borsikafűvel pároljuk meg kevés  vízben.

A megsült padlizsánt pucoljuk meg, a paprikának húzzuk le a héját, együtt adjuk a megpárolt hagymához. Fakanállal nyomkodjuk szét a padlizsánt és a paprikát, folyamatosan kevergessük, és hagyjuk, hogy 10-15 perc alatt összeérjenek az ízek.

A tűzről lehúzva, keverjük hozzá az olajat, és a padlizsánkrémet még melegen töltsük bele az ecetes vízben kifőzött, csavaros tetejű üvegekbe. 

2-3 nap száraz dunszt után egész télen eláll az ízletes pástétom.

Természetesen kihűlés után azonnal is fogyasztható, de nagyobb mennyiségben is eltehetünk belőle télire.


Tipp:

Meggyorsíthatjuk a folyamatot, ha a megsült padlizsánt, és paprikát aprítógépben pürésítjük.


Fogyaszd egészséggel!