Zöldség pörkölt, rizzsel, és csicseriborsóval.

2020.08.18

Zöldség pörkölt, rizzsel, és csicseriborsóval. 

Bármilyen idényzöldségből készíthető, de most van igazán a padlizsán és cukkini szezon, ezért ezt használtam, és volt még néhány mángold levél is a kertben, hozzátettem.


Hozzávalók:

A pörkölthöz:

  • 2 szál sárgarépa, kockára vágva,
  • 1 kis cukkini 1 cm-es szeletekre, majd kockázva,
  • 1 fél padlizsán, szeletekre, majd kockára vágva,
  • 1 nagy fej lila hagyma
  • 1 kis darab karalábé
  • 5-6 levél mángold.

Fűszerek:

  • Só,
  • bors, (szines borsot használtam)
  • Vegamix
  • Provence fűszerkeverék.
  • Bármilyen fűszert, fűszerkeveréket használhatsz, amit szeretsz.
  • szójaszósz,(2-3 evőkanál) 
  • méz 1 evőkanál

Köretnek:

  • Csicseri borsó
  • Rizs



Elkészítése:

Az összes alapanyagot, a mángold kivételével egy serpenyőben pici vizel párolom, pirítom.

Hozzáadom a fűszereket.

10-15 perc után mehet bele a vékony csíkokra vágott mángold levél. (Elhagyható.)

Még pár perc, meglocsoltam szójaszósszal(2-3 evőkanál), tettem hozzá pici mézet. Ellensúlyozva a szójaszósz sós ízét.

A rizst, és a csicseri borsót külön, vízben főztem.

A végén, gazdagon megszórtam retek és fodros kel mikrozölddel gazdagon, mert minden főtt étel mellé kell nyers étel is


Jó étvágyat hozzá. Fogyaszd egészséggel!


Mikrozöldet innen válaszhatsz:

Kiegészítőket innen: