Zöldséges rétes

2018.04.14

Zöldséges rétes 


Hozzávalók:


  • 2 lap réteslap (lehetőleg tartósítószer mentes),
  • kevés olíva olaj
  • 35-40 dkg vegyes párolt zöldség

A mártáshoz:

  • 1/2 liternyi  növényi tejföl 
  • 3 evőkanál teljes kiőrlésű liszt lisztérzékenyeknek kukorica keményítő!
  • 1 teáskanál fokhagyma granulátum
  • 2 evőkanál vegamix
  • 2 teáskanál só

Elkészítés:

Főzzünk besamelmártást az utolsó 5 összetevőből, majd keverjük hozzá a párolt zöldséget. Terítsünk le 2 réteg réteslapot, és kenjük meg vékonyan olíva olajjal.

 Rétegezzük a közepére a tölteléket, tekerjük fel, majd tegyük vékonyan kiolajozott tepsibe. Végezzük el a műveletsort még kétszer.

Közepes hőfokon süssük meg a rétest. 

Jó étvágyat!