Zöldséges tofu

2018.04.16

Zöldséges tofu

Ha eddig nem szeretted, nem ismerted a tofut, ez az étel a kedvenced lehet ezután.


FONTOS!

Ha eddig még nem használtál tofut, azt javaslom, magyar terméket válassz, többféle ízesítésben kapható.



Hozzávalók:

  • 1 csésze mirelit zöldborsó
  • 1 csésze nyers sárgarépa, vékony csíkokra szeletelve
  • 2 nagy fej vöröshagyma, ívekre vágva
  • 30 dkg natúr vagy füstölt tofu
  • 1,5 dl (világos) szójaszósz
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2-3 evőkanál olívaolaj

Köretnek: főtt barnarizs 

Elkészítés:

     Forraljunk fel 1 liternyi vizet, és öntsük rá az előzetesen összekevert, nyers zöldségekre. 

15 perc után szűrjük le.

A tofut ujjnyi vastag csíkokra vágjuk fel.

Egy nagy teflonserpenyőbe öntsük a szójaszósz felét, 1 dl vizet, és 1 evőkanál kukoricakeményítővel folytonos kavargatás mellett főzzük puding állagúra. 

Ezután tegyük a krémes szójaszószba a leforrázott és leszűrt zöldség felét, valamint a feldarabolt tofu felét. 

Tűz felett folytonosan kavargatva ügyeljünk arra, hogy a szójaszósz egyenletesen vonja be a tofus zöldségkeveréket. 

Figyeljünk, hogy a műveletet csak pár percig végezzük, mert úgy ropogósak maradnak a zöldségek. A tűzről levéve keverjük a kisült zöldségekhez az olaj felét. 

Az egész műveletet ismételjük meg az alapanyagok másik felével.

Meleg főtt barnarizzsel tálaljuk azonnal.


Jó étvágyat hozzá!

Ha tetszett a recept, oszd meg ismerőseiddel!