Flavon Green

Az egészséges táplálkozás kiemelt és elengedhetetlen feltétele a rendszeres zöldségfogyasztás. A zöldségek ellátják szervezetünket alapvető és speciális tápanyagokkal, élelmi rostokkal, vitaminokkal, kedvező hatással vannak általános egészségi állapotunkra. 

OÉTI notifikációs szám: 10027/2011

12.000 Ft

A Flavon Green különféle zöldségek pozitív élettani hatásait teszi komplex módon hozzáférhetővé. A benne található zöldségek segítségünkre lehetnek egy kiegyensúlyozott, vitaminokban, ásványi anyagokban, antioxidánsokban, rostokban gazdag étrend megteremtésében.

Habár kutatások sokasága igazolja, hogy a zöldségek rendszeres fogyasztása egészségvédő hatással bír, nagyon kevesen vannak, akik a minimálisan javasolt zöldségmennyiséget nap mint nap elfogyasztják. Nekik lehet jó választás a Flavon Green, melynek folyamatos fogyasztásával fedezni tudjuk az ajánlott napi zöldségbevitel jelentős részét egy olyan termékkel, amely garantáltan minőségi alapanyagokból, válogatott összetevőkből készül.


Fogyasztása ajánlott:

  • minden felnőtt számára, aki nem fogyaszt megfelelő mennyiségű zöldséget
  • ha fontos a hatóanyagok tiszta forrásból történő bevitele
  • ha teljesen új formában szeretne zöldségeket fogyasztani
  • tudatos fogyasztóknak egy modern étrend részeként

Ajánlott fogyasztási mennyiség: 

Felnőtteknek napi 1-2 alkalommal, étkezések után, a termékhez csomagolt adagolókanállal.


A Flavon Green, koncentrált és egyszerűen fogyasztható, gélállagú formában teszi elérhetővé olyan egészséges zöldségek előnyeit, mint pl. a brokkoli, a zeller, a sárgarépa vagy a spenót. A még komplexebb és tökéletesebb hatás érdekében a termék összetevői között megtalálható a méltán népszerű búzafű; napjaink sokoldalú újdonsága, a spirulina alga; a kitűnő antioxidáns hatásairól ismert zöldtea, valamint az évszázadok óta nagy becsben tartott fokhagyma. Számtalan pozitív hatása miatt helyet kapott a termékben a homoktövis, a petrezselyem és a grapefruit is. 

Összetevők:


Átlagos tápértéke:

Tartósítószert, adalékanyagot

NEM 

Tartalmaz!


Ezek a termékek is fontosak lehetnek:


Az összetevők élettani hatásai:

Brokkoli

Számos értékes tápanyagot hordoz, a káposztafélénél könnyebben emészthető. 

100 g főtt brokkoli

  • 20-30 kcal, illetve 90-120 kJ energiát hordoz. 
  • Zsírtartalma mindössze 0,2 g,
  •  emészthető szénhidrátja 2 g, 
  • fehérjéje 2-3 g, 
  • 3-4 g növényi rostot tartalmaz

A nyers zöldség ezen értékeknél valamivel többet.

Ásványi anyagai közül említésre méltó:

  • kálium (300 mg fölött), a 
  • kalcium (100 mg körül), 
  •  magnézium, nátrium, a vas, a cink és a foszfor.

A nyers növényben B1-, B2-, B6-vitamin és E-vitamin is kimutatható, valamint az A-vitamin provitaminja, a karotin.

Gazdag növényi flavonoidokban, indolokban és izotiocianátokban.
Jelentős szerepe van a rákos megbetegedések kialakulását megakadályozó étrendben.

A szervezet méregtelenítésében fontos enzimek működését is támogatja, s ezáltal hamarabb eltűnnek a szervezetből a rákkeltő anyagok, továbbá lassítja az öregedést.
A brokkoli anyagai az áttétképződés esélyét is csökkentették.
Gátolja a petefészekrák kialakulását.
Segít visszaszorítani a Helicobacter pylorit

A brokkoliban található vegyületek egyike az ízületek leépüléséért felelős enzimek blokkolására képes, ezért fontos lehet az ízületi betegségek elleni harcban.

Segíthet az ízületi gyulladás leggyakoribb formájának megelőzésében, továbbá lassíthatja a már kialakult állapot romlását is  


Zeller

Legfontosabb tulajdonságai: 

Pusztítja a kóros baktériumokat és gombákat a húgyutakban, a vesében, a belekben és a gyomorban és támogatja az alhasi vérkeringést.

A zeller gyógyhatása akkor érvényesül legjobban, ha nyers állapotban fogyasztjuk. Tele van ugyanis szerves anyagokkal, sókkal, amelyek nagymértékben hozzájárulnak a vér savtalanításához.

Legnagyobb értéke a szerves nátrium tartalma, amely jelenlétében hatékonyabb a kalcium felszívódása. 

A vér sav és lúg tartalmának összhangja akkor bomlik meg, ha a táplálékunk hosszabb ideig többnyire fehérje, tömény keményítő, vagy tömény szénhidrát, illetve a közönséges fehér vagy barna cukor. 

A zeller-lé rövid idő alatt egyensúlyba hozza a vér sav-lúg tartalmát. Ha ez nem történik meg, egész sor tünet jelentkezhet vagy betegség, alakulhat ki.
Pikkelysömör, ekcéma
Allergiára
Vérmérgezés ellen
Vízhajtó

A népi gyógyászatban nemi vágy serkentőként is alkalmazzák

Magas vitamin- (A, B1, B2, B6, C, E), ásványi anyag- (magnézium, foszfor, vas, kálium, molibdén és magnézium) tartalma különösen értékessé teszi, s gazdag a rák megelőzésében fontosnak tartott antioxidáns-vegyületekben is.

Szabályozza a vérnyomást. Az epe működésének serkentésével csökkenti a vér koleszterinszintjét. A zeller megtisztítja a májat és a nyirokrendszert, javítja az emésztést, serkenti a veseműködést. Erős vízhajtó, nyugtató hatású. A növény hatóanyagai révén erősíti az immunrendszert


Spenót

Élettani jelentősége:

A magas vitamin, ásványi só és nyomelem tartalmában keresendő. 

A spenót kitűnő forrása a következő anyagoknak: 

K-vitamin, A-vitamin-, mangán-, folsav, magnézium, vas, C-vitamin, B2-vitamin, kalcium-, kálium-, és B6-vitamin, élelmi rostok, réz, növényi fehérjék, foszfor, cink és E-vitamin. Ezen kívül ismert forrása az omega-3 zsírsavaknak, niacinnak, és szelénnek. 

A spenót leveleiben továbbá triterpén-szaponinok, oxálsav, nitrátok találhatók. 

A levél szárazanyag-tartalmának 30%-a fehérje. 

Az ásványi sók közül kiemelkedik magnézium-, a kálium- és a kalciumtartalma, viszont foszforból az átlagosnál kevesebbet tartalmaz. 

Ezek a tulajdonságai a csontképzésben nagy jelentőséggel bírnak


Fokhagyma

  • Vértisztításra
  • Sebgyógyításra,
  • Koleszterin problémára.

Többféle tüdőbetegség kezelésére is használják. Kiemelkedő antibiotikus hatása miatt influenza és köhögés (légcső- és hörghurut) ellen ugyancsak alkalmazható.

Az allicinnek köszönhetően a fokhagyma a következő csodákat tudja:

  • oda is eljut, ahova a gyógyszer nem
  • antibiotikus hatású, azaz baktériumellenes
  • gombaellenes
  • külsőleg is kiváló a gomba kezelésére (láb- és körömgomba esetén dunsztkötésben vethetjük be)
  • kiváló vírusölő
  • emiatt a herpesz egyik ellenszere
  • és külsőleg szemölcs kezelésére is alkalmas (lásd talpon lévő szemölcsre fokhagyma dunsztkötésben)
  • az egyik legszélesebb spektrumú antibiotikum - csodás, hiszen, mivel természetes, sosem fog rá rezisztencia kialakulni
  • értisztító - szabályosan kisepri az erek faláról a lerakódásokat, tehát érelmeszesedés megelőzésére kiváló
  • ezáltal véralvadásgátló
  • és koleszterincsökkentő
  • magas vérzsír (triglicerid) értékek esetén is fogyasszuk
  • vérnyomás csökkentő hatású, amennyiben a magas vérnyomást az okozza, hogy erek falán található lerakódások miatt az erek összeszűkülnek
  • immunstimuláló
  • hatékony rákmegelőző
  • C-vitamin és szelén tartalma által kiváló antioxidáns, B-vitamint is tartalmaz
  • vesegyulladás, bélhurut és tüdőgyulladás esetén is vessük be
  • Ne feledjük, hogy nyersen és szétrágva, nyállal keveredve hat igazán (hiszen ekkor keletkezik fő hatóanyaga, az allicin), tehát ha megsütjük, akkor is elveszíti értékes tulajdonságait.
  • Vérhígító hatású gyógyszer szedése esetén ne fogyasszunk fokhagymaolaj kivonatát tartalmazó étrend-kiegészítőt az orvosunkkal történő folyamatos ellenőrzés nélkül.


Spirulina alga

  • Asztma, allergia esetén
  • Légzőszervi problémákra
  • Szürke hályog megelőzésére
  • 2-es típusú cukorbetegség esetén

Zsírmáj és cirrózis ellen megelőzés képpen javasolt.

  • Megakadályozza a trigliceridek felhalmozódását a májban
  •  Gátolja a lipidperoxidációt
  • Csökkenti a májgyulladást
  • Védi a májat a nehézfémek (pl. ólom, higany) okozta károsodásoktól.

A spirulina gyakorlatilag az egyetlen B12-vitamin forrás a vegánok számára, erre a vörösvérsejteknek van szükségük, emellett jelentős mennyiségű vas, fehérje, esszenciális aminosav, RNA és DNA nukleinsav, valamint klorofill található benne.

Rég tudjuk, hogy a folsav és a B-12 vitamin az idegrendszer egészséges működéséhez is nélkülözhetetlenek.

Öregedés ellen

  • Immunerősítés
  • Allergiák
  • Vese problémák
  • Túlsúly
  • Egészséges haj és körmök
  • Terhesség alatt
  • Állatoknak


Homoktövis

Kiemelkedő a C-vitamin tartalma, mely a citrom C-vitamin tartalmának a tízszerese! 

A homoktövis gyümölcsében levő C-vitamin koncentrációja magasabb, mint az eper, kivi, narancs, paradicsom, sárgarépa, és galagonya gyümölcsében. 

A nálunk élő gyümölcstermő bokrok közül a homoktövis bogyója tartalmazza a legtöbb C-vitamint (500-900mg/100g).

Gazdag A-, B1-, B2-, B6-, B8-, B9-, K-, P-, PP- és E-vitaminban. 

E-vitamin hatóanyagtartalma 202.9 mg/100 g gyümölcs, ez magasabb mint a búza, kukorica és szójabab E-vitamin tatalma. 

Az olajában nagy mennyiségben mutatható ki:

  •  alfa-linolénsav (omega-3),   
  • linolsav (omega-6), 
  • olajsav (omega-9), 
  • palmitolajsav (omega-7) 
  • cis-vaccénolaj-sav,
  •  b-sitosterin (erős koleszterincsökkentő anyag), 
  • fitoncidok és nyomelemek.


Zöld tea

A zöld teában lévő koffein, fokozatosan szívódik fel a bélben, órákon át egyenletesen fejti ki hatását.

Serkenti a szellemi teljesítőképességet, a gondolattársításokat, a megfigyelő- és koncentrálóképességet, megelőzi a fáradtságérzetet, mindezt káros mellékhatások nélkül!

Rákmegelőzés zöld teával

Régen ismert tény, hogy a japán dohányosok körében ritkán alakul ki a bőrrák. Megállapították, hogy a zöld tea a sejteket károsító szabad gyököket leköti, akadályozza a hibás sejtek szaporodását. 

A japán országos rákkutató intézet szerint a zöld teát fogyasztók szervezetében lassabban növekszenek a daganatok.


Sárgarépa

Tápértéke:
A sárgarépa tartalmaz kalciumot, káliumot, nátriumot, foszfort, vasat, magnéziumot, krómot, sót, A, B komplex, C, E, G és K vitaminokat. 

A legtöbb benne az A vitamin elő vitaminja, amely vízben nem oldódik, tehát csak abban az esetben tudja szervezetünk hasznosítani maradéktalanul, ha zsírok, főleg esszenciális zsír társaságában, fogyasztjuk.

Hozzásegít a csontozat és a fogazat fejlődéséhez.

Az éhséget jól csillapítja, így hatásosan lehet használni a fogyókúrázóknak, vagy azoknak, akik megszokásból rágnak valamit.

Mire jó?

  •  Máj tisztító   
  • Szépíti a bőrt
  • Izületi gyulladás
  • Látási zavarok
  • Immun serkentő 

Rák:
A rákos daganatok közül a leghatásosabb a tüdőrákra.

Az emésztésben a sárgarépa-lé hatékonyan vesz részt, tisztítja a beleket, és serkenti a mellékvesék munkáját, s ezáltal a hasnyálmirigy működését is.


Búzafű

Mikor jó?
- bőr-, légúti betegségek
- fáradtság, idegrendszeri problémák
- bél-, májbetegségek esetén
- hajhullás, impotencia, ízületi gyulladás, hólyag- és vesepanaszok fennállásakor
- biztonságos és hatásos fogyókúrás szer is
- előnyösen befolyásolja a vérsejtek, a csontok, a mirigyek, az izmok működését is
- az immunrendszert is komolyan erősíti, és csökkenti a rákos megbetegedés lehetőségét

Fontos megemlíteni a búzafű lúgosító hatását is, mely miatt egyik alappillére az egészséges és hatékony fogyókúráknak.

Használatával energikusabbnak, és külsőleg-belsőleg egyaránt megtisztultnak érezhetjük magunk.


Petrezselyem

Hatóanyagai:

Vitamin és ásványi anyag tartalma (100 gr):

Fehérje 3 g

Tiamin (B1-vitamin) 0,1 mg
Riboflavin (B2-vitamin) 0,2 mg

  • Niacin (B3-vitamin) 1,3 mg
  • Pantoténsav (B5-vitamin) 0,4 mg
  • B6-vitamin 0,1 mg
  • Folsav (B9-vitamin) 152 mikro gramm
  • C-vitamin 133 mg
  • Kalcium 138 mg
  • Vas 8 mg
  • Magnézium 50 mg
  • Foszfor 58 mg
  • Kálium 554 mg
  • Cink 1,1 mg
  • Allergia:
  • Vízhólyag és vesetisztító, vizelethajtó
  • Látás- és optikai idegek:
  • Emésztőrendszer
  • Cukorbetegség
  • Fogfájás enyhítésére
  • Székrekedés, vesekő és szájszag ellen


Grapefruit:

  • Támogatja az immunrendszert
  • Fogyókúrázók barátja
  • Magas rosttartalma segít az emésztést
  • Segít az inzulinrezisztencia, és a diabétesz megelőzésében
  • Javítja a szív egészségét
  • Antioxidáns védelmet biztosít



Ezek a termékek is fontosak lehetnek:


Kiemelkedően magas ORAC* értékét laboratóriumi vizsgálat igazolja. 

ORAC érték - Oxigéngyök Abszorbciós Kapacitás

Az ORAC teszt megmutatja az élelmiszerek antioxidáns hatását.
Az ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity = Oxigéngyök Abszorbciós /elnyelő/ Kapacitás) egy nemzetközileg elfogadott szabványrendszer az élelmiszerek és táplálék-kiegészítők antioxidáns kapacitásának mérésére.

    Több száz különböző antioxidáns létezik, melyek magukban foglalják a vitaminokat, ásványi anyagokat, aminosavakat, enzimeket és a növényi antioxidánsokat. 

 Mivel a tudósok sem ismerik minden növény antioxidáns összetevőjét, kifejlesztettek egy tesztet, amely kimutatja egy anyag teljes antioxidáns kapacitását. 

Ez az ORAC teszt.
Az ORAC érték megmutatja egy bizonyos élelmiszer, kiegészítő vagy összetevő szabad gyök pusztító és semlegesítő képességét.
Minél magasabb az ORAC érték, annál jobb antioxidánsról beszélünk. 

Vagyis, minél magasabb az ORAC érték, a szóban forgó élelmiszer, ital, gyümölcs, táplálék-kiegészítő, vitamin vagy kémiai anyag annál hatékonyabban képes lassítani az öregedési folyamatot, valamint gátolni a betegségek kialakulását.
Napi javasolt ORAC egység:
A táplálkozástudósok napi kb. 5.000 ORAC egységnyi élelmiszer fogyasztását javasolják. Ha valaki nagyobb mértékben van kitéve a szabadgyökök károsító hatásának (sportol, dohányzik, egészségtelenül táplálkozik stb.), a javasolt ORAC egység a dupláját vagy háromszorosát is elérheti!

Az ORAC teszt forrása - Megbízhatóság kérdése:

Az élelmiszerek antioxidáns tulajdonságának (ORAC érték) bevizsgálásáért a Brunswick intézet - egy világviszonylatban elismert, független amerikai laboratórium - felelős, amely az antioxidánsok elemzésére specializálódott.

Az ORAC méréssel kapcsolatban nemrégiben ellentmondások léptek fel. Az Amerikai Mezőgazdasági Minisztérium (USDA) 2012 tavaszán visszavonta ORAC adatbázisát, mondván, hogy az ORAC tesztelési módszer eredményeit nem lehet az étrendre vagy az emberi szervezet működésére vonatkoztatni.

Válaszként a Brunswick intézet kifejlesztette az ORAC 5.0 szabadalmaztatott módszert, ami egy sokkal átfogóbb antioxidáns tesztelést biztosít.

Ami biztos, hogy sok gyümölcs- és zöldségfogyasztás + jó minőségű és magas antioxidáns tartalmú táplálékkiegészítők szükségesek az egészséges antioxidáns védelem biztosításához!


Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

A fogyasztó az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
A terméket kisgyermek elől elzárva kell tartani!

TARTÓSÍTÓSZERT NEM TARTALMAZ!

ADALÉKANYAGOT NEM TARTALMAZ!