Flavon Green +

A zöldségek olyan egyedi, gyümölcsökben nem előforduló fitokémiai anyagok forrásai, melyek nélkülözhetetlenek sejtjeink, szerveink optimális működéséhez, egészségünk megtartásához, életminőségünk javításához.

OÉTI notifikációs szám: 15092/2014

14.640 Ft

Prémium kategóriás zöldség-alapú termékünk elsősorban az egyoldalúan táplálkozók és a kevés zöldséget fogyasztók számára lett kifejlesztve, a Flavon Green és a legújabb tudományos eredmények alapján, az összetevők közötti szinergikus hatások fokozásának céljából. A tudomány élvonalához tartozó, bizonyítottan előnyös élettani hatású összetevők felhasználásával az egészségtudatos táplálkozás és életmód támogatója.

A fogyasztói kör tudatos bővítésére törekedve, a termék összetevőinek kiválasztásánál az egyik szempont az volt, hogy a kisgyermekektől kezdve, a várandós édesanyákon át, egészen a legidősebbekig bárki fogyaszthassa.

A gyümölcs-alapú Flavon termékekkel rendkívül jól, előnyösen harmonizál, bármelyikkel kombinálható.


A Flavon Green + fogyasztása ajánlott

  • minden korosztálynak, gyerekektől a legidősebbekig
  • ha magas minőségű zöldségalapú terméket keres
  • ha szeretné kiegészíteni napi zöldségfogyasztását
  • ha koncentrált formában szeretne zöldséget fogyasztani

Ajánlott fogyasztási mennyiség:

Felnőtteknek napi 1-2 alkalommal, étkezések után, a termékhez csomagolt adagolókanállal.



Összetevők:


Articsóka

Extra májvédelem és testsúly kontroll: ARTICSÓKA! 

  • Regenerálja a májsejteket
  •  Javítja az emésztést
  •  Csökkenti a hasi felfúvódást és puffadást
  • Serkenti a pangó epe működését
  •  Hatékonyan szabályozza az étvágyat, csökkenti a vér zsírtartalmát és kiváló vízhajtó.
  • Az egyik leghatékonyabb, egyúttal legkíméletesebb természetes fogyasztószer.
  • Kalóriaszegény, és ami legalább ennyire fontos, rosttartalma átlagon felüli.


Béta glükán

A béta glükán immunrendszerre gyakorolt pozitív hatása, valamint a rákos daganatokkal szemben kifejtett pusztító hatása egyre nyilvánvalóbb, ezért a béta glükán szerves részét képezi a komplementer medicinának.


  • immunrendszer erősítés (kórokozókkal, vírusokkal, baktériumokkal, gombákkal szemben vagy éppen kemoterápiás kezelés után)
  • sebgyógyító hatás
  • javasolt lehet antibiotikumok mellett a szedése (egerekben 56%-kal növelte e betegségek túlélési esélyét)
  • fertőzések megelőzése, kezelése esetén: E.coli, Candida albicans, Staphylococcus aureus
  • gombás fertőzések esetén
  • fekélyek esetén
  • égési sérülések esetén
  • csökkent immunműködés esetén (pl. HIV)
  • rákos betegségek esetén
  • magas koleszterinszinttel rendelkező betegeknek szintén ajánlott, mivel kísérletek szerint képes csökkenteni az összkoleszterin szintet és az LDL koleszterin szintet
  • patkánykísérletekben jelentősen csökkentette a cukorbetegség kialakulásának esélyét
  • várandósságban a béta glükán magzatvédő hatását mutatták ki (fertőzésekkel szemben)


Kurkuma

  • Két fő hatóanyaga, két kurkumin származék (demetoxi-kurkumin és bisdemetoxi-kurkumin). A kurkumin a kurkuma gyökérben előforduló szénvegyület.
  • Hatékony gyulladáscsökkentő, Anti karcinogén (daganatellenes), antibakteriális, antivirális (vírusölő), antimikrobás, immunstimuláló vegyület.
  • Hatóanyagai erősítik az epehólyagot,
  • A kurkumin csökkenti a bélben lévő toxinok szintjét.
  • Javítja a vérkeringést

A kurkumin minden vércsoport számára hasznos és jótékony hatóanyag.


Narancs

Legfontosabb téli gyümölcs- és vitaminforrásaink a narancs és a citrusfélék, melyek természetes C-vitaminja hatásosabb, mint a tablettákban adagolt. 

Szent-Györgyi Albert szerint azért, mert a citrusfélékben bioflavonoidokkal együtt fordul elő, és ezek jelenlétében tartósabban, fokozottabban hat. 

Ezek a mikrotápanyagok értékes antioxidánsok is egyben, melyek bizonyos védelmet nyújtanak a degeneratív betegségek, így a rák és a szívbetegségekkel szemben.

Ez az antioxidáns vitamin különösen hatékony az LDL-koleszterin oxidációjának megakadályozásában, ami azért fontos, mert a szabad gyökök oxidálta koleszterin különösen árt az érfalnak.

A narancs antioxidánsai mérséklik a szabad gyökök káros hatásait, ezáltal segíthetnek bizonyos rákbetegségek megelőzésében. Megfelelő mennyiségű C-vitamin jelenlétében a gyomorban nem képződnek rákkeltő nitrozaminok. A citrusfélék rendszeres és bőséges fogyasztása mellett kisebb a gyomorrák kialakulásának esélye.

A megfelelő mennyiségű C-vitamin fogyasztása a méhnyak, mell- és tüdőrák kialakulásának valószínűségét is csökkenti.

A C-vitamin mellett kétféle B-vitamint, tiamint és folsavat is tartalmaz.


Moringa levél

Gyógyíthatóak vele a petefészek, a máj és a tüdő daganatai, valamint a melanóma is.

A moringa levelek nagyon sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, amelyek segítenek megelőzni és orvosolni számos betegséget.

  • A moringa fa leveleit régóta alkalmazzák a hagyományos orvoslásban.
  •  Gombaellenes, antibakteriális, antidepresszáns hatása miatt, 
  • Cukorbetegség kontrollálására, fájdalom- és lázcsökkentésre, 
  • Asztma kezelésére is kiváló.
  • Ez a csodálatos fa számos erőteljes rákellenes vegyületet tartalmaz, mint például a kempferol, a rhamnetin és az isoquercetin.
  • A moringával való kezelés kimagaslóan jó eredményeket hozott a hasnyálmirgy-rák mellett több agresszív rák kezelésében is.


Spárga

A többi zöldségféléhez hasonlóan a spárga remek fogyókúrás étel; ezen felül vízhajtó és enyhe hashajtó hatással bír, gyorsítja az anyagcserét.

Kedvező hatású a teljes keringési rendszerre.

Tisztító hatású, egykor a vesekő természetes eltávolítójaként is alkalmazták, erről azonban ma már másként vélekednek, egyes vélemények szerint az érszűkület ellen is hatásos.

Gazdag káliumforrás (10 dkg spárga 210 mg káliumot tartalmaz), nátriumtartalma alacsony, de foszfor, kalcium, magnézium, sőt vas is rendes mennyiségben található benne. A vitaminok közül A-, B1-, B2-, B6-, C- és E-vitamint, sőt folsavat is rejtenek a spárgasípok.

A zöld spárga a föld felett növekszik, ennek köszönheti élénkzöld színét, lágy, kellemes aromáit és vitamin-, valamint ásványi anyag-bőségét - megjelenésében ez a típus emlékeztet leginkább ősére, a vadspárgára. A klorofillban, C-vitaminban különösen gazdag zöld spárga karotin- és rutintartalma sem kevés. 


Brokkoli


Számos értékes tápanyagot hordoz, a káposztafélénél könnyebben emészthető.

100 g főtt brokkoli

  • 20-30 kcal, illetve 90-120 kJ energiát hordoz.
  • Zsírtartalma mindössze 0,2 g,
  • emészthető szénhidrátja 2 g,
  • fehérjéje 2-3 g,
  • 3-4 g növényi rostot tartalmaz

A nyers brokkoli ezen értékeknél valamivel többet.

Ásványi anyagai közül említésre méltó:

  • kálium (300 mg fölött), a
  • kalcium (100 mg körül),
  • magnézium, nátrium, a vas, a cink és a foszfor.

A nyers növényben B1-, B2-, B6-vitamin és E-vitamin is kimutatható, valamint az A-vitamin provitaminja, a karotin.

Gazdag növényi flavonoidokban, indolokban és izotiocianátokban.
Jelentős szerepe van a rákos megbetegedések kialakulását megakadályozó étrendben.

A szervezet méregtelenítésében fontos enzimek működését is támogatja, s ezáltal hamarabb eltűnnek a szervezetből a rákkeltő anyagok, továbbá lassítja az öregedést.
A brokkoli anyagai az áttétképződés esélyét is csökkentették.
Gátolja a petefészekrák kialakulását.
Segít visszaszorítani a Helicobacter pylorit

A brokkoliban található vegyületek egyike az ízületek leépüléséért felelős enzimek blokkolására képes, ezért fontos lehet az ízületi betegségek elleni harcban.

Segíthet az ízületi gyulladás leggyakoribb formájának megelőzésében, továbbá lassíthatja a már kialakult állapot romlását is  


Homoktövis

Kiemelkedő a C-vitamin tartalma, mely a citrom C-vitamin tartalmának a tízszerese!

Kiemelkedő a C-vitamin tartalma, mely a citrom C-vitamin tartalmának a tízszerese!

A homoktövis gyümölcsében levő C-vitamin koncentrációja magasabb, mint az eper, kivi, narancs, paradicsom, sárgarépa, és galagonya gyümölcsében.

A nálunk élő gyümölcstermő bokrok közül a homoktövis bogyója tartalmazza a legtöbb C-vitamint (500-900mg/100g).

Gazdag A-, B1-, B2-, B6-, B8-, B9-, K-, P-, PP- és E-vitaminban.

E-vitamin hatóanyagtartalma 202.9 mg/100 g gyümölcs, ez magasabb mint a búza, kukorica és szójabab E-vitamin tatalma.

Az olajában nagy mennyiségben mutatható ki:

  • alfa-linolénsav (omega-3),
  • linolsav (omega-6),
  • olajsav (omega-9),
  • palmitolajsav (omega-7)
  • cis-vaccénolaj-sav,
  • b-sitosterin (erős koleszterincsökkentő anyag),
  • fitoncidok és nyomelemek.


Zöld tea

A zöld teában lévő koffein, fokozatosan szívódik fel a bélben, órákon át egyenletesen fejti ki hatását.

Serkenti a szellemi teljesítőképességet, a gondolattársításokat, a megfigyelő- és koncentrálóképességet, megelőzi a fáradtságérzetet, mindezt káros mellékhatások nélkül!

Rákmegelőzés zöld teával

Régen ismert tény, hogy a japán dohányosok körében ritkán alakul ki a bőrrák. Megállapították, hogy a zöld tea a sejteket károsító szabad gyököket leköti, akadályozza a hibás sejtek szaporodását. A japán országos rákkutató intézet szerint a zöld teát fogyasztók szervezetében lassabban növekszenek a daganatok.


Sárgarépa

Tápértéke:

A sárgarépa tartalmaz:

kalciumot, káliumot, nátriumot, foszfort, vasat, magnéziumot, krómot, sót, A, B komplex, C, E, G és K vitaminokat. 

A legtöbb benne az A vitamin elő vitaminja, amely vízben nem oldódik, tehát csak abban az esetben tudja szervezetünk hasznosítani maradéktalanul, ha zsírok, főleg esszenciális zsír társaságában, fogyasztjuk.

Hozzásegít a csontozat és a fogazat fejlődéséhez. 

Az éhséget jól csillapítja, így hatásosan lehet használni a fogyókúrázóknak, vagy azoknak, akik megszokásból rágnak valamit. 

Mire jó?

  • Máj tisztító
  •  Szépíti a bőrt 
  •  A rákos daganatok közül a leghatásosabb a tüdőrákra.
  • Az emésztésben a sárgarépa-lé hatékonyan vesz részt, tisztítja a beleket, és serkenti a mellékvesék munkáját, s ezáltal a hasnyálmirigy működését is.
  • Izületi gyulladás
  •  Látási zavarok
  • Immunserkentő a sárgarépa


Spirulina alga

  • Hasznos légzőszervi problémákkal küzdőknek, mint az asztma vagy éppen az allergiás rhinitis.
  • Szürkehályog megelőzésére
  • 2-es típusú cukorbetegség esetén
  • Gátolja a lipidperoxidációt
  • Csökkenti a májgyulladást
  • Védi a májat a nehézfémek (pl. ólom, higany) okozta károsodásoktól.
  • Immunerősítés
  • Allergiák
  • Vese problémák
  • Túlsúly
  • Egészséges haj és körmök
  • Terhesség alatt
  • Állatoknak
  • Zsírmáj és cirrózis ellen megelőzés képpen javasolt.
  • Megakadályozza a trigliceridek felhalmozódását a májban
  • A spirulina gyakorlatilag az egyetlen B12-vitamin forrás a vegánok számára, erre a vörösvérsejteknek van szükségük, emellett jelentős mennyiségű vas, fehérje, esszenciális aminosav, RNA és DNA nukleinsav, valamint klorofill található benne.
  • Rég tudjuk, hogy a folsav és a B-12 vitamin az idegrendszer egészséges működéséhez is nélkülözhetetlenek.
  • Öregedés ellen


Spenót

Élettani jelentősége a magas vitamin, ásványi só és nyomelem tartalmában keresendő. Spenót kitűnő forrása a következő anyagoknak: K-vitamin, A-vitamin-, mangán-, folsav, magnézium, vas, C-vitamin, B2-vitamin, kalcium-, kálium-, és B6-vitamin, élelmi rostok, réz, növényi fehérjék, foszfor, cink és E-vitamin.

 Ezen kívül ismert forrása az omega-3 zsírsavaknak, niacinnak, és szelénnek. 

A spenót leveleiben továbbá triterpén-szaponinok, oxálsav, nitrátok találhatók. 

A levél szárazanyag-tartalmának 30%-a fehérje. 

Az ásványi sók közül kiemelkedik magnézium-, a kálium- és a kalciumtartalma, viszont foszforból az átlagosnál kevesebbet tartalmaz. 

Ezek a tulajdonságai a csontképzésben nagy jelentőséggel bírnak.




Kiemelkedően magas ORAC* értékét laboratóriumi vizsgálat igazolja. 

ORAC érték - Oxigéngyök Abszorbciós Kapacitás

Az ORAC teszt megmutatja az élelmiszerek antioxidáns hatását.
Az ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity = Oxigéngyök Abszorbciós /elnyelő/ Kapacitás) egy nemzetközileg elfogadott szabványrendszer az élelmiszerek és táplálék-kiegészítők antioxidáns kapacitásának mérésére.

    Több száz különböző antioxidáns létezik, melyek magukban foglalják a vitaminokat, ásványi anyagokat, aminosavakat, enzimeket és a növényi antioxidánsokat. 

 Mivel a tudósok sem ismerik minden növény antioxidáns összetevőjét, kifejlesztettek egy tesztet, amely kimutatja egy anyag teljes antioxidáns kapacitását. 

Ez az ORAC teszt.
Az ORAC érték megmutatja egy bizonyos élelmiszer, kiegészítő vagy összetevő szabad gyök pusztító és semlegesítő képességét.
Minél magasabb az ORAC érték, annál jobb antioxidánsról beszélünk. 

Vagyis, minél magasabb az ORAC érték, a szóban forgó élelmiszer, ital, gyümölcs, táplálék-kiegészítő, vitamin vagy kémiai anyag annál hatékonyabban képes lassítani az öregedési folyamatot, valamint gátolni a betegségek kialakulását.
Napi javasolt ORAC egység:
A táplálkozástudósok napi kb. 5.000 ORAC egységnyi élelmiszer fogyasztását javasolják. Ha valaki nagyobb mértékben van kitéve a szabadgyökök károsító hatásának (sportol, dohányzik, egészségtelenül táplálkozik stb.), a javasolt ORAC egység a dupláját vagy háromszorosát is elérheti!

Az ORAC teszt forrása - Megbízhatóság kérdése:

Az élelmiszerek antioxidáns tulajdonságának (ORAC érték) bevizsgálásáért a Brunswick intézet - egy világviszonylatban elismert, független amerikai laboratórium - felelős, amely az antioxidánsok elemzésére specializálódott.

Az ORAC méréssel kapcsolatban nemrégiben ellentmondások léptek fel. Az Amerikai Mezőgazdasági Minisztérium (USDA) 2012 tavaszán visszavonta ORAC adatbázisát, mondván, hogy az ORAC tesztelési módszer eredményeit nem lehet az étrendre vagy az emberi szervezet működésére vonatkoztatni.

Válaszként a Brunswick intézet kifejlesztette az ORAC 5.0 szabadalmaztatott módszert, ami egy sokkal átfogóbb antioxidáns tesztelést biztosít.

Ami biztos, hogy sok gyümölcs- és zöldségfogyasztás + jó minőségű és magas antioxidáns tartalmú táplálékkiegészítők szükségesek az egészséges antioxidáns védelem biztosításához!


Ezek a termékek is fontosak lehetnek:

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

A fogyasztó az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
A terméket kisgyermek elől elzárva kell tartani!