Flavon Joy

Különlegességét adja - többek között - a mentális energiát adó kakaó, a pozitív élettani hatásokkal bíró fahéj, az egészséges immunműködést támogató, élesztő eredetű (1,3)-(1,6)-β-D-glükán, és az Ájurvédikus gyógyítás alapanyagaként ismert kurkuma

Egy igazi csábítás, mellyel édesség utáni vágyunkat is kielégíthetjük.

16.000 Ft

Élvezet, ami mindenkinek jár 

A Flavon Joy-ban a gyümölcs és zöldség alapanyagok koncentrált formában, sűrítményként vannak jelen.

 Különlegességét adja - többek között - a mentális energiát adó kakaó, a pozitív élettani hatásokkal bíró fahéj, az egészséges immunműködést támogató, élesztő eredetű (1,3)-(1,6)-β-D-glükán, és az Ájurvédikus gyógyítás alapanyagaként ismert kurkuma.

Egy igazi csábítás, mellyel édesség utáni vágyunkat is kielégíthetjük.  

Bővebb információ:

A Flavon Joy komplexen juttat polifenolokat szervezetünkbe annak egészséges működéséhez, illetve egészségtudatos alkalmazás mellett a szervi egészségvédelmen túl fokozhatja a mentális / szellemi tulajdonságokat, a tanulási készséget, a stressztűrést is.


Kinek ajánlott?

A Flavon Joy fogyasztása mindenkinek, aki:

  • fokozott stressznek van kitéve, rendszeresen sportol
  • mentális energiáit növelni szeretné
  • édesség utáni vágyát egészségesen szeretné kielégíteni
  • tudatosan választaná a kakaóbab, az ősi fűszerek, szupergyümölcsök és zöldségek szinergiáját

Összetevők:



Energia, és tápértéke:

Tartósítószert, adalékanyagot

NEM 

Tartalmaz!


Napi ajánlott fogyasztási mennyisége: 


1-2 alkalommal, étkezések után, a termékhez csomagolt adagolókanállal.



Ezek a termékek is fontosak lehetnek:


Az összetevők élettani hatásai:

Kakaóbab

Az istenek és az uralkodók eledele - kakaóbab, csokoládé

Az istenek és az uralkodók eledele - kakaóbab, csokoládé

Fiatalít és örömöt ad. 

Ha nyers kakaót eszünk, a csokoládé minden jó hatását élvezhetjük úgy, hogy közben nem ártunk testünknek a csokoládégyártás során az édes finomságba kerülő fehér cukorral és egyéb kémiai segédanyagokkal.

A nyers kakaóbab egyike a természet adta legfigyelemreméltóbb szuper táplálékoknak: nemcsak az íze különleges, hanem testünket, lelkünket és szellemünket is táplálja.

A kakaó tartalmazza az összes élelmiszerünk közül a legtöbb magnéziumot, ami jó a szívműködésnek.

Táplálja az agyat, ébren tart, gazdag antioxidánsokban, így megvédi a sejteket a szabad gyököktől, erősíti a csontokat, fokozza a boldogságérzetet, magas kéntartalmával erősíti a körmöket és széppé teszi a bőrt, valamint a hajat.

Izét annak a több mint 300 vegyületnek köszönhetjük, melyet a csokoládéban kimutattak.

Néhány ezek közül:

  • Anandamid - boldogság vegyület
  • Arginin - a természet Viagrája
  • Dopamin - neurotranszmitter
  • Epikatechin - antioxidáns
  • Feniletilamin -"szerelemhormon"
  • Hisztamin
  • Magnézium
  • Szerotonin - stressz csökkentő neurotranszmitter
  • Triptofán - antidepresszáns aminosav
  • Polifenol - antioxidáns

A kakaó omega-6 telítetlen zsírsavat tartalmaz, amely azonban a csokoládéban pörköléssel elértéktelenedik, és ártalmas transzzsírsavakká alakul át.

Egészségügyi hatása:

  • Kiemelkedő antioxidáns hatású
  • Lassítja az öregedési folyamatokat
  • Szív és érrendszeri problémáknál jótékony hatású (vérnyomásproblémák, érszűkület, érelmeszesedés esetén, koleszterinszint szabályozó)
  • Növeli a stressztűrő képességet, a depressziót pedig csökkenti
  • Jó közérzetet, tartós frissességet biztosít, éberséget, szellemi frissességet ad: javítja a memóriát és a koncentrációt.
  • Biztosítja a bőr hidratáltságát, rendelkezik fényvédő tulajdonságokkal, vaja - mint ahogy azt már fent említettem - a bőrre kenve enyhe UV védelmet biztosít, rendszeres használata egészségesebb, rugalmasabb, "fiatalabb", kiegyenlítettebb bőrt eredményez.
  • Köhögéscsillapító, megfázásos tüneteket csökkentő hatású

Fogyókúránál étvágycsökkentő, zsírégetést fokozó hatású, növeli a jóllakottság érzetet.

Gránátalma

A gránátalma közel háromszoros antioxidáns képességgel bír a vörösborhoz, a zöld teához, az áfonya- és a narancsléhez viszonyítva, amelyeket az eddigi ismeretek a legerősebb antioxidáns hatásúaknak tartottak.


Kinek, mikor ajánlott?

  • Változó korban lévő hölgyeknek,
  • Candidásoknak
  • Gyulladások esetén
  • Porckopás esetén
  • Aranyér esetén
  • Hasmenés esetén
  • Szájszag ellen    

Fahéj

Természetes baktériumölő, zsírégető, emésztést segítő, koleszterinszint csökkentő, vércukorszint optimalizáló...

Napjainkban mind egészségügyi, mind gasztronómiai célokra alkalmazzák a növény szárított kérgét, mely különösen a téli időszakban közkedvelt.

  • Baktériumölő fahéj
  • Fogyasztó hatású fűszer
  • Emésztésserkentő

A fahéj elősegíti az élelmiszerek egészséges emésztését. A fahéjban lévő nyálka- és cseranyagoknak, valamint az illóolajnak köszönhetően pedig a gyomor-béltraktus működését is serkenti.

A 2-es típusú cukorbetegség hátterében a szervezet csökkent inzulinérzékenysége áll, aminek következtében a hasnyálmirigynek fokoznia kell a hormontermelést, egészen odáig, amíg ki nem merül..

  • Erős antioxidáns
  • Szépíti a bőrt

Kiváló tonizáló hatása van, ennek köszönhetően ápolja, szépíti a bőrt. Ezen bőrfiatalító hatása miatt keverik bele krémekbe is. Egyiptomban már ezer évvel ezelőtt is használták hasonló célokra, de napjainkban is használják egyes szépségipari készítményekben, masszázsolajokban.

  • Izületi gyulladások ellen is hatásos,
  • Enyhe fájdalomcsökkentő hatású

Kurkuma

A hagyományos indiai gyógyászatban, a több ezer éves múltra visszatekintő ájurvédában ősidők óta alkalmazott gyógyító szer, gyógyító fűszer.

  • fő hatóanyaga: két kurkuminszármazék (demetoxi-kurkumin és bisdemetoxi-kurkumin). A kurkumin a kurkumagyökérben előforduló szénvegyület.
  • hatékony gyulladáscsökkentő,
  • antikarcinogén (daganatellenes), antibakteriális, (vírusölő), antimikrobás, immunstimuláló vegyület.
  • erősítik az epehólyagot, segíti a már meglevő kövek kiürülését.
  • A kurkumin csökkenti a bélben lévő toxinok szintjét.
  • a kurkumin minden vércsoport számára hasznos és jótékony hatóanyag.

Tőzegáfonya

Egészségvédő festék van benne
Festékanyagai az antocianinok, amelyek a színét adják, biológiailag értékesebbek, mint amilyenek a gyümölcshús alkotói. Az antocianinok bioaktív anyagok, segítenek megőrizni az ember egészségét:

  • Az antocianinok erélyes antioxidáns vegyületek, azaz védenek a sejtkárosodás és a rák keletkezése ellen.
  • Gyümölcssavakat, cukrot, pektint, cseranyagot, vitaminokat is nagy adagban tartalmaz. 
  • Az áfonya gyümölcse jelentős A-vitamin-tartalma révén a farkasvakság kezelésében is segít.
  • Kiemelkedően magas a káliumtartalma, továbbá kalcium, vas, magnézium, mangán, cink, kén, foszfor, C-vitamin is bőven van benne.

ß-glükán

A béta glükán immunrendszerre gyakorolt pozitív hatása, valamint a rákos daganatokkal szemben kifejtett pusztító hatása egyre nyilvánvalóbb, ezért a béta glükán szerves részét képezi a komplementer medicinának.

  • immunrendszer erősítés (kórokozókkal, vírusokkal, baktériumokkal, gombákkal szemben vagy éppen kemoterápiás kezelés után)
  • sebgyógyító hatás
  • javasolt lehet antibiotikumok mellett a szedése (egerekben 56%-kal növelte e betegségek túlélési esélyét)
  • fertőzések megelőzése, kezelése esetén: E.coli, Candida albicans, Staphylococcus aureus
  • gombás fertőzések esetén
  • fekélyek esetén
  • égési sérülések esetén
  • csökkent immunműködés esetén (pl. HIV)
  • rákos betegségek esetén
  • magas koleszterinszinttel rendelkező betegeknek szintén ajánlott, mivel kísérletek szerint képes csökkenteni az összkoleszterin szintet és az LDL koleszterin szintet
  • patkánykísérletekben jelentősen csökkentette a cukorbetegség kialakulásának esélyét
  • várandósságban a béta glükán magzatvédő hatását mutatták ki (fertőzésekkel szemben)

Cékla

Szuperzöldség: segíthet a rák megelőzésében, a magas vérnyomásra, illetve az állóképességre is kedvezően hat.

  • A cékla egyensúlyban tartja a szervezet sav-bázis egyensúlyát.
  • Májtisztító, használata esetén azonban mindenképpen érdemes sárgarépa- vagy uborkalével fele-fele arányban keverve fogyasztani.
  • A céklalé rendszeres fogyasztásával a túlzott alkoholfogyasztás egyes negatív hatásait is ellensúlyozni lehet.
  • A cékla egyike azoknak a zöldségeknek, amelyeknek mindenképpen helyet kell találnunk étrendünkben.

Vitamin tartalma:

  • A, B1, B2 és C- vitamint tartalmaz, ásványi anyagok közül pedig folsavat, foszfort, ként, nátriumot, káliumot valamint magnéziumot.
  • Gazdag káliumban, ami hozzájárul a test fiziológiai táplálásához, az izmok és az állóképesség növeléséhez.
  • Kiváló vérképző. A vérre gyakorolt pozitív hatásait annak köszönheti, hogy a szervezet a céklából sokkal jobban tudja hasznosítani a benne található nyomelemeket

Sütőtök

kalcium, cink, mangán, réz, vas, foszfor, C-vitamin, karotin, biotin, niacin, pantoténsav, A, B1, B2, B6 vitaminok, pantoténsav és folsav tartalmának köszönhetően egészségmegőrző, gyógyító hatással bír.

Magas rosttartalma elősegíti a kiegyensúlyozott emésztést.

Hashajtó, béltisztító hatású, serkenti a máj működését. A sütőtök alacsony kalóriatartalma révén fogyókúrázóknak is ideális!

Meggy

Tartalmaz: (A-, B1-, B2- illetve C-vitamin) és ásványi anyagok (kalcium, kálium, magnézium, vas, cink). 100 gramm friss meggy energiatartalma mindössze 58 kcal, A-vitaminból azonban 1000 IU-tal, azaz igen jelentős mennyiséggel rendelkezik.

A bogyós gyümölcsökhöz hasonlóan kimagasló mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, melyek antioxidáns hatásúak.

Vértisztító hatású.

Serkenti a máj- és vese működését.

Serkentőleg hat az emésztésre és a belek mozgására

Csipkebogyó

A csipkebogyó kedvező élettani hatásai miatt számos betegség ellen védelmet biztosít.

Legismertebb hatóanyagává a C-vitamin vált. Tízszer annyit tartalmaz ebből a rendkívül fontos vitaminból, mint a korábban favoritnak tartott citrom.

Találhatunk benne, cukrot, pektint, gyümölcssavakat, magnéziumot, vasat, kalciumot, illóolajat, cseranyagot, nyomokban karotint, A-, B1-, B2-, K- és P- vitaminokat.

Magas magnéziumtartalmának köszönhetően fontos szerepe van a szív-és érrendszeri betegségek, keringési zavarok gyógyításában, ugyanakkor serkenti a gyomornedvek működését, csökkenti a vérnyomást és idegnyugtató is.

  • A magjában E - vitamin van.
  • Vitaminpótló, enyhe gyulladáscsökkentő, és vesekőoldó.
  • Vizelethajtó és gyulladás gátló teakeverékek alkotórésze.
  •  Főzete a vese és húgykőoldó teakeverékek alkotórésze
  • Emésztésserkentő hatása miatt remekül alkalmazható székrekedés esetén is.

A csipkebogyó vízhajtó hatásának köszönhetően remekül alkalmazható vese-, illetve hólyagbántalmak esetén is. Húgyúti fertőzések esetére is kiváló

Fekete berkenye (Arónia)

Miért jó?

Gyulladáscsökkentő, -megelőző

Csökkenti a vér koleszterinszintjét, fenntartja a véredények falainak elasztikusságát és azok normális áthatolhatóságát.

Az aronia pektinanyagai méregtelenítik a rossz bélműködés eredményeképpen keletkező toxinokat, megkötik és eltávolítják a szervezetből a radioaktív stronciumot és kobaltot, mindemellett nincsen negatív hatással az emberi szervezetre.

Vitamin tartalma:

  • P-vitamin-(flavonoid),
  • Vízben oldódó B1-, B2-, B6-, B9-, B12-, C- és H-vitamin-
  • Zsírban oldódó A-, E-és K- KK vitamin
  • Makro-mikroelemek: kálium, vas, bór, réz, mangán, molibdén

Fekete ribizli

Található benne:

az A-vitamin provitaminjából, a karotinból, 

B1-, B2- és E-vitaminból is és természetesen C-vitaminból. 

A fekete ribizli levele nagyon gazdag C-vitaminban. 100 g gyümölcsre 130-170 mg C-vitamin jut.

Az érett bogyók dúskálnak antioxidáns hatású, szabadgyök fogó, tumorellenes színanyagokban. 

Különösen sok antocián, flavonoid, polifenol van benne. A gyümölcs 100 grammjában csak antocián-származékokból (cianidin, delfinidin, kumarinsav stb.) több, mint 500 mg található.


Ezek a termékek is fontosak lehetnek:

Kiemelkedően magas ORAC* értékét laboratóriumi vizsgálat igazolja. 

ORAC érték:

ORAC érték - Oxigéngyök Abszorbciós Kapacitás

Az ORAC teszt megmutatja az élelmiszerek antioxidáns hatását.
Az ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity = Oxigéngyök Abszorbciós /elnyelő/ Kapacitás) egy nemzetközileg elfogadott szabványrendszer az élelmiszerek és táplálék-kiegészítők antioxidáns kapacitásának mérésére.

Több száz különböző antioxidáns létezik, melyek magukban foglalják a vitaminokat, ásványi anyagokat, aminosavakat, enzimeket és a növényi antioxidánsokat.

Mivel a tudósok sem ismerik minden növény antioxidáns összetevőjét, kifejlesztettek egy tesztet, amely kimutatja egy anyag teljes antioxidáns kapacitását.

Ez az ORAC teszt.
Az ORAC érték megmutatja egy bizonyos élelmiszer, kiegészítő vagy összetevő szabad gyök pusztító és semlegesítő képességét.
Minél magasabb az ORAC érték, annál jobb antioxidánsról beszélünk.

Vagyis, minél magasabb az ORAC érték, a szóban forgó élelmiszer, ital, gyümölcs, táplálék-kiegészítő, vitamin vagy kémiai anyag annál hatékonyabban képes lassítani az öregedési folyamatot, valamint gátolni a betegségek kialakulását.
Napi javasolt ORAC egység:
A táplálkozástudósok napi kb. 5.000 ORAC egységnyi élelmiszer fogyasztását javasolják. Ha valaki nagyobb mértékben van kitéve a szabadgyökök károsító hatásának (sportol, dohányzik, egészségtelenül táplálkozik stb.), a javasolt ORAC egység a dupláját vagy háromszorosát is elérheti!

Az ORAC teszt forrása - Megbízhatóság kérdése:

Az élelmiszerek antioxidáns tulajdonságának (ORAC érték) bevizsgálásáért a Brunswick intézet - egy világviszonylatban elismert, független amerikai laboratórium - felelős, amely az antioxidánsok elemzésére specializálódott.

Az ORAC méréssel kapcsolatban nemrégiben ellentmondások léptek fel. Az Amerikai Mezőgazdasági Minisztérium (USDA) 2012 tavaszán visszavonta ORAC adatbázisát, mondván, hogy az ORAC tesztelési módszer eredményeit nem lehet az étrendre vagy az emberi szervezet működésére vonatkoztatni.

Válaszként a Brunswick intézet kifejlesztette az ORAC 5.0 szabadalmaztatott módszert, ami egy sokkal átfogóbb antioxidáns tesztelést biztosít.

Ami biztos, hogy sok gyümölcs- és zöldségfogyasztás + jó minőségű és magas antioxidáns tartalmú táplálékkiegészítők szükségesek az egészséges antioxidáns védelem biztosításához!


Ezek a termékek is fontosak lehetnek:

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
A fogyasztó az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
A terméket kisgyermek elől elzárva kell tartani! 

TARTÓSÍTÓSZERT NEM TARTALMAZ!

ADALÉKANYAGOT NEM TARTALMAZ!