Flavon Kids

Zöldségekre és gyümölcsökre, természetes eredetű antioxidánsokra mindannyiunknak szüksége van a kiegyensúlyozott és változatos étrend megteremtéséhez.

Különösen igaz ez a gyermekek, a várandós és szoptatós édesanyák esetében. 

OÉTI notifikációs szám: 11794/2012 

12.000 Ft

A gyermekek tápanyag szükséglete jelentősen eltér a felnőttekétől, így kiemelt figyelmet kell szentelni étkezésükre. 

A Flavon kiválogatta azokat az összetevőket, amelyek hozzájárulnak a gyermekek egészséges fejlődéséhez és a várandósság ideje alatt is rendkívül hasznosak. A gyümölcsökön kívül termékünk tartalmaz egy hozzáadott speciális vitaminsort és folsavat is, melyek szintén fokozottan fontosak ezen életszakaszokban.

A terméket kellemes ízének, illatának és állagának köszönhetően örömmel fogyasztják a legkisebbek is, alkotórészei pedig optimális összetételben és mennyiségben egészítik ki a gyermekek gyakran egyoldalú táplálkozását.

A Flavon Kids fogyasztása ajánlott,

 • gyermekeknek, várandós és szoptatós kismamáknak
 • ha gyermeke nem fogyaszt megfelelő mennyiségű gyümölcsöt,
 • mert a fejlődő szervezet számára szükséges anyagokat tartalmaz
 • mert több vitamint is hozzáadunk a hatékonyság érdekében

Ajánlott fogyasztási mennyiség: 

Gyermekek esetében a vegyes táplálkozásra való áttérést követően, általában

 •  2-4 éves kor között napi 1 alkalommal, 
 • 5-10 éves kor között napi 2 alkalommal 

étkezések után ajánlott a termékhez csomagolt adagolókanállal.

Kismamáknak a terhesség 2. felétől napi 2 alkalommal étkezések után ajánlott a termékhez csomagolt adagolókanállal. 


Összetevők:

A Flavon a  felhasznált gyümölcsöket a legfrissebb tudományos kutatások alapján válogatta össze. 

A koncentrátum tartalmaz egy külön gyermekeknek kifejlesztett vitaminsort, B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B12-, C-, H-vitamin, valamint folsavat is, mely nélkülözhetetlen a várandós és a szoptatós kismamák számára. 

A termék gyártásánál természetes anyagokat használunk fel.

Átlagos tápértéke:

Tartósítószert, adalékanyagot

NEM

Tartalmaz!


Ezek a termékek is fontosak lehetnek:


A termék összetevőinek élettani hatásai:


Fekete áfonya

 • A fekete áfonya neomirtillint más néven növényi inzulint, valamint olyan karotinoid vegyületeket, melyek javítják az éjszakai látást.
 • Fogyasztása javasolható diabetes-, felső légúti megbetegedések-, epe-húgykő-problémáknál, reuma, ekcéma, pszoriázis, ateroszklerozis, vérnyomásproblémák esetén.
 • Az áfonyák festékanyagai az antioxidánsok, amelyeknek védő hatásuk van olyan betegségekkel szemben, mint a rák, a szív-és érrendszeri betegségek.
 • Gyümölcssavakat, cukrot, pektint és A-, B- és C-vitamint tartalmaz. 
 • Kiemelkedően magas a kálium tartalma. 
 • Ugyanakkor található még benne kalcium, vas, magnézium, mangán, cink, kén, foszfor. Kedvezően befolyásolja a bél működését.
 •  Baktériumölő hatással rendelkezik.

Meggy

Tartalmaz:  

 • (A-, B1-, B2- illetve C-vitamin) és ásványi anyagok (kalcium, kálium, magnézium, vas, cink). 100 gramm friss meggy energiatartalma mindössze 58 kcal, A-vitaminból azonban 1000 IU-tal, azaz igen jelentős mennyiséggel rendelkezik.
 • A bogyós gyümölcsökhöz hasonlóan kimagasló mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, melyek antioxidáns hatásúak.
 • Vértisztító hatású.
 • Serkenti a máj- és vese működését.
 • Serkentőleg hat az emésztésre és a belek mozgására.

Fekete szeder

 • Nagy mennyiségben tartalmaz A és C vitamint, kalciumot, káliumot, vasat, mangánt és foszfort. 
 • Tartalmaz még magnéziumot, rezet, van benne folsav, B1 és B6 vitamin, pantoténsav, riboflavin és niacin, kis mennyiségben fehérje, zsír és szénhidrát. Energiatartalma 40 kcal 100 grammonként.
 • Nagy mennyiségben tartalmaz antioxidáns flavonoidokat, amelyek rendkívül jó immunerősítő és gyulladáscsökkentő hatásúak.

Fekete ribizli

 • Található benne az A-vitamin provitaminjából, a karotinból, B1-, B2- és E-vitaminból is és természetesen C-vitaminból. 
 • Az érett bogyók dúskálnak antioxidáns hatású, szabadgyök fogó, tumorellenes színanyagokban. Különösen sok antocián, flavonoid, polifenol van benne. 
 • A gyümölcs 100 grammjában csak antocián-származékokból (cianidin, delfinidin, kumarinsav stb.) több, mint 500 mg található


Cékla

Vitamin tartalma:

 • A, B1, B2 és C- vitamint tartalmaz, 
 • ásványi anyagok közül pedig folsavat, foszfort, ként, nátriumot, káliumot valamint magnéziumot.
 • Igen gazdag káliumban, ami hozzájárul a test fiziológiai táplálásához, az izmok és az állóképesség növeléséhez.
 • A céklát a népi gyógyászat is kiváló vérképzőnek ismeri. A vérre gyakorolt pozitív hatásait annak köszönheti, hogy a szervezet a céklából sokkal jobban tudja hasznosítani a benne található nyomelemeket. 

Homoktövis

Kiemelkedő a C-vitamin tartalma, mely a citrom C-vitamin tartalmának a tízszerese! A homoktövis gyümölcsében levő C-vitamin koncentrációja magasabb, mint az eper, kivi, narancs, paradicsom, sárgarépa, és galagonya gyümölcsében. A nálunk élő gyümölcstermő bokrok közül a homoktövis bogyója tartalmazza a legtöbb C-vitamint (500-900mg/100g).

 • Gazdag A-, B1-, B2-, B6-, B8-, B9-, K-, P-, PP- és E-vitaminban. 
 • E-vitamin hatóanyagtartalma 202.9 mg/100 g gyümölcs, ez magasabb mint a búza, kukorica és szójabab E-vitamin tatalma. 
 • Az olajában nagy mennyiségben mutatható ki alfa-linolénsav (omega-3), linolsav (omega-6), olajsav (omega-9), palmitolajsav (omega-7) cis-vaccénolaj-sav, b-sitosterin (erős koleszterincsökkentő anyag), fitoncidok és nyomelemek.


OÉTI notifikációs szám: 11794/2012

2 adagoló kanál= 14 754 T-ORAC*     1 üveg = 590 160 T-ORAC*


Ezek a termékek is fontosak lehetnek:

Mi az ORAC* érték?

ORAC érték - Oxigéngyök Abszorbciós Kapacitás

Az ORAC teszt megmutatja az élelmiszerek antioxidáns hatását

Az ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity = Oxigéngyök Abszorbciós /elnyelő/ Kapacitás) egy nemzetközileg elfogadott szabványrendszer az élelmiszerek és táplálék-kiegészítők antioxidáns kapacitásának mérésére.
Több száz különböző antioxidáns létezik, melyek magukban foglalják a vitaminokat, ásványi anyagokat, aminosavakat, enzimeket és a növényi antioxidánsokat. Mivel a tudósok sem ismerik minden növény antioxidáns összetevőjét, kifejlesztettek egy tesztet, amely kimutatja egy anyag teljes antioxidáns kapacitását. Ez az ORAC teszt.

Az ORAC érték megmutatja egy bizonyos élelmiszer, kiegészítő vagy összetevő szabad gyök pusztító és semlegesítő képességét.

Minél magasabb az ORAC érték, annál jobb antioxidánsról beszélünk. Vagyis, minél magasabb az ORAC érték, a szóban forgó élelmiszer, ital, gyümölcs, táplálék-kiegészítő, vitamin vagy kémiai anyag annál hatékonyabban képes lassítani az öregedési folyamatot, valamint gátolni a betegségek kialakulását.

Napi javasolt ORAC egység:

A táplálkozástudósok napi kb. 5.000 ORAC egységnyi élelmiszer fogyasztását javasolják. Mindazonáltal amikor valaki nagyobb mértékben van kitéve a szabadgyökök károsító hatásának (sportol, dohányzik, egészségtelenül táplálkozik stb.), a javasolt ORAC egység a dupláját vagy háromszorosát is elérheti!

Az ORAC teszt forrása - Megbízhatóság kérdése:
Az élelmiszerek antioxidáns tulajdonságának (ORAC érték) bevizsgálásáért a Brunswick intézet - egy világviszonylatban elismert, független amerikai laboratórium - felelős, amely az antioxidánsok elemzésére specializálódott.

Az ORAC méréssel kapcsolatban nemrégiben ellentmondások léptek fel. Az Amerikai Mezőgazdasági Minisztérium (USDA) 2012 tavaszán visszavonta ORAC adatbázisát, mondván, hogy az ORAC tesztelési módszer eredményeit nem lehet az étrendre vagy az emberi szervezet működésére vonatkoztatni.

Válaszként a Brunswick intézet kifejlesztette az ORAC5.0 szabadalmaztatott módszert, ami egy sokkal átfogóbb antioxidáns tesztelést biztosít.

Ami biztos, hogy sok gyümölcs- és zöldségfogyasztás + jó minőségű és magas antioxidáns tartalmú táplálék kiegészítők szükségesek az egészséges antioxidáns védelem biztosításához!

Ezek a termékek is fontosak lehetnek:

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
A fogyasztó az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!

A terméket kisgyermek elől elzárva kell tartani!

TARTÓSÍTÓSZERT NEM TARTALMAZ!
ADALÉKANYAGOT NEM TARTALMAZ!