Flavon Max+

Azok számára ajánljuk, akiknek az egészség védelme magas prioritást élvez az életvitelük alapján. Ezzel a gondosan kiválogatott, komplex, természetes, magas minőségű étrend-kiegészítővel bevihetjük szervezetünkbe a megfelelő antioxidánsokat, vitaminokat és ásványi anyagokat.

OÉTI notifikációs szám: 10028/2011

16.000 Ft

Prémium kategóriás étrend-kiegészítőnk válogatott összetevőinek köszönhetően megnövelt mennyiségű növényi hatóanyaggal tökéletes választás a túlterhelt felnőtt szervezet számára. 

A Flavon Max + részét képezheti a változatos étrendnek, mivel jól megválasztott, tudatosan összeállított, komplex, minőségi, természetes étrend-kiegészítő.


A Flavon Max + fogyasztása mindenkinek ajánlott, aki

  • odafigyel a testi és szellemi kondícióra
  • az átlagosnál nagyobb oxidatív stressznek van kitéve
  • intenzív szellemi tevékenység mellett rendszertelenül étkező
  • az állandó stressz terhe mellett napi 12-16 órát is dolgozik

Ajánlott fogyasztási mennyiség:  

Ajánlott fogyasztási mennyiség: felnőtteknek napi 2 alkalommal, étkezések után, a termékhez csomagolt adagolókanállal.  


Összetevők:


Tápanyag tartalma:

Tartósítószert, adalékanyagot

NEM 

Tartalmaz!



Ezek a termékek is fontosak lehetnek:


Az összetevők élettani hatásai:

Acerola:

Az európai cseresznyére hasonlít. Természetes C-vitamin tartalma nagyságrenddel meghaladja más magas C-vitamin tartalmú gyümölcsök C-vitamin tartalmát.

A C-vitaminon kívül az acerolában azonosítottak több mint 150 más anyagot, köztük vasat, A-vitamint, thiamint, riboflavint, magnéziumot, káliumot, kalciumot, bioflavonoidokat, foszfort.

Mire jó?

Vérzéscsillapításra, gyulladásra, szív panaszokra, anémiára, reumára, tuberkulózisra és különböző betegségekből való lábadozás esetén. Májbetegségek, hasmenés, vérhas és meghűlések ellen is hatásos. Kísérletekben kimutatták, hogy az acerola kivonat csökkentheti a tüdő tumor kialakulásának esélyét, illetve lassíthatja annak előrehaladását. Laboratóriumi kísérletekben magyar tudósok közreműködésével kimutatták az Acerola egyes komponenseinek különböző tumor sejteket pusztító hatását és a kutatók javasolták a rák kiegészítő terápiában történő alkalmazását.

Tápanyag Értéke:

  • Energia (kcal) 32
  • Szénhidrát (g) 7,7
  • Élelmi rost (g) 1,1
  • A-vitamin (IU) 767
  • C-vitamin (mg) 1677
  • Kálium (mg) 146
  • Folsav (mg) 14


Gránátalma:

A gránátalma közel háromszoros antioxidáns képességgel bír a vörösborhoz, a zöld teához, az áfonya- és a narancsléhez viszonyítva, amelyeket az eddigi ismeretek a legerősebb antioxidáns hatásúaknak tartottak.

Kinek jó?

  • Változó korú hölgyeknek,
  • Candidásoknak
  • Gyulladások esetén
  • Porckopás esetén
  • Aranyér,
  • Hasmenés esetén
  • Szájszag ellen
  • Bőrfiatalító hatása van


Kék szőlő:

  • Értékes, polifenolokban (antioxidánsokban) gazdag, segíthetnek a káros szabad gyökök lekötésében.
  • Vér- és emésztőrendszert tisztító
  • Hozzájárul a vese és a hólyag kövesedésének megszüntetésében
  • Fokozza az epekiválasztást.
  • Ajánlott daganatos betegségekben szenvedőknek, mivel a kék- illetve fekete szőlők kiváló méregtelenítő és vértisztító hatással is bírnak.


Fekete áfonya:

  • A fekete áfonya tartalmaz neomirtillint más néven növényi inzulint, valamint olyan karotinoid vegyületeket, melyek javítják az éjszakai látást.
  • Fogyasztása javasolható diabetes-, felső légúti megbetegedések-, epe-húgykő-problémáknál, reuma, ekcéma, pszoriázis, ateroszklerozis, vérnyomás problémák esetén.
  • Az áfonyák festékanyagai az antioxidánsok, amelyeknek védő hatásuk van olyan betegségekkel szemben, mint a rák, a szív-és érrendszeri betegségek. Gyümölcssavakat, cukrot, pektint és A-, B- és C-vitamint tartalmaz.
  • Kiemelkedően magas a kálium tartalma.
  • Található benne kalcium, vas, magnézium, mangán, cink, kén, foszfor. Kedvezően befolyásolja a bél működését, valamint baktériumölő hatással is rendelkezik.


Fekete bodza:

  • A bodza nagy ásványi só és C-vitamin tartalma miatt igen egészséges.
  • A termésben különböző szerves savak (almasav, ecetsav, stb.), antocianinok, cseranyagok, cukrok, nyomokban illóolajok és vitaminok vannak:
  • C-vitamin tartalma: 120-140 mg/100 gr, több mint duplája a citrusféléknek.
  • B1-vitamin-tartalma: 65-70 mg/100 gr, csak a banán és a csipkebogyó előzi meg.
  • B2-vitamin-tartalma 78-80 mg/100 gr.
  • B6-vitamin-tartalma: 0,24-0,25 mg/100 gr, csak a banán előzi meg.
  • Vas-, kalcium-, magnézium-, foszfor-, káliumtartalma kiemelkedő.


Fekete ribizli:

Vitamin tartalma:

A-vitamin, karotinból B1-, B2- és E-vitamin, C-vitamin, kalcium- és vas.

Jelentős a kalcium- és vastartalma, fogyasztása ezért segít a vörösvértest-képzésben, emelheti a hemoglobin-mennyiséget.

Gyermekek és nők vashiányos vérszegénysége esetén ugyancsak hasznos a fogyasztása.


Cékla:

A cékla nem csak a rák megelőzésében segíthet, hanem a magas vérnyomásra, illetve az állóképességre is kedvezően hat.

A cékla egyensúlyban tartja a szervezet sav-bázis egyensúlyát. A népi gyógyászat szerint májtisztító.

Vitamin tartalma:

  • A, B1, B2 és C- vitamint tartalmaz, ásványi anyagok közül pedig folsavat, foszfort, ként, nátriumot, káliumot valamint magnéziumot.
  • Igen gazdag káliumban, ami hozzájárul a test fiziológiai táplálásához, az izmok és az állóképesség növeléséhez.
  • A cékla kiváló vérképző. A vérre gyakorolt pozitív hatásait annak köszönheti, hogy a szervezet a céklából sokkal jobban tudja hasznosítani a benne található nyomelemeket.
  • A céklát a népi gyógyászat is kiváló vérképzőnek ismeri. A vérre gyakorolt pozitív hatásait annak köszönheti, hogy a szervezet a céklából sokkal jobban tudja hasznosítani a benne található nyomelemeket. 


Ginszeng:

A Panax ginszeng azegyik legnépszerűbb gyógynövény, melynek jótékony hatásait már közel négyezer éve használjuk ki.

A ginzengnél a leglényegesebb dolog nem is a hatóanyagok mennyisége, hanem azok sokfélesége és megoszlása a gyökérben, amely speciális hatást fejt ki az egész emberi szervezetre. 

A legenda szerint megvilágítja a tudatot, javítja az emlékezőképességet, aktivizálja a kreativitást, ezeken keresztül pedig teljesebbé, élvezetesebbé teszi az életet.

  • A ginzengnek rendkívül jelentős a roboráló, sejtmegújító hatása;
  • javítja a stressz tűrő képességet,
  • fokozza a szellemi és fizikai teljesítményt,
  • segít az általános gyengeség leküzdésében.
  • Jól alkalmazható legyengült, vagy lábadozó betegek állapotának helyreállítására.
  • Jól szolgálja az immunrendszert, serkenti bizonyos immunsejtek termelődését. Segít leküzdeni a depressziót.
  • A gyomorműködésre is pozitív hatással van:
  • Étvágygerjesztő hatású, serkenti az emésztést.
  • A belső elválasztású endokrin mirigyek stimulálásával is segíti a szervezetet a vitaminok és az ásványi anyagok hasznosításában.
  • Jól használható hipoglikémiás eseteknél is, ugyanis közrejátszhat a vér cukortartalmának csökkenésében.
  • Csökkenti a sugárkezelés okozta sejtkárosodást
  • Véd az alkohol roncsoló hatása ellen,
  • Fokozza az agytevékenységet és az adrenalin kibocsátást. Az agyat tartósan éber állapotban tartja, így késlelteti a fáradtságérzet kialakulását.
  • A ginzeng egyik legkedvezőbb tulajdonságaként tartják számon, hogy tulajdonképpen normalizáló funkciója van, tehát az egész szervezetet erősíti, tekintet nélkül a kórállapot irányára. Állapottól függően stimulál, vagy épp nyugtat, csillapít.

A ginzengnél a leglényegesebb dolog nem is a hatóanyagok mennyisége, hanem azok sokfélesége és megoszlása a gyökérben, amely speciális hatást fejt ki az egész emberi szervezetre. 


Homoktövis:

Korunk egyik legértékesebb gyógynövénye a nálunk is egyre inkább hódító cserje. 

A gyümölcsök gazdagok szénhidrátokban, fehérjében, szerves savakban, aminosavakban és vitaminokban.

Kiemelkedő a C-vitamin tartalma, mely a citrom C-vitamin tartalmának a tízszerese! 

A homoktövis gyümölcsében levő C-vitamin koncentrációja magasabb, mint az eper, kivi, narancs, paradicsom, sárgarépa, és galagonya gyümölcsében.

A nálunk élő gyümölcstermő bokrok közül a homoktövis bogyója tartalmazza a legtöbb C-vitamint (500-900mg/100g).

Vitamin tartalma: 

Gazdag A-, B1-, B2-, B6-, B8-, B9-, K-, P-, PP- és E-vitaminban.

E-vitamin hatóanyagtartalma 202.9 mg/100 g gyümölcs, ez magasabb, mint a búza, kukorica és szójabab E-vitamin tatalma.

Az olajában nagy mennyiségben mutatható ki

  • alfa-linolénsav (omega-3),
  • linolsav (omega-6),
  • olajsav (omega-9),
  • palmitolajsav (omega-7)
  • cis-vaccénolaj-sav, b-sitosterin (erős koleszterincsökkentő anyag),
  • fitoncidok és nyomelemek.

Ezek a termékek is fontosak lehetnek:


Kiemelkedően magas ORAC* értékét laboratóriumi vizsgálat igazolja.

ORAC érték - Oxigéngyök Abszorbciós Kapacitás

Az ORAC teszt megmutatja az élelmiszerek antioxidáns hatását.
Az ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity = Oxigéngyök Abszorbciós /elnyelő/ Kapacitás) egy nemzetközileg elfogadott szabványrendszer az élelmiszerek és táplálék-kiegészítők antioxidáns kapacitásának mérésére.

Több száz különböző antioxidáns létezik, melyek magukban foglalják a vitaminokat, ásványi anyagokat, aminosavakat, enzimeket és a növényi antioxidánsokat.

Mivel a tudósok sem ismerik minden növény antioxidáns összetevőjét, kifejlesztettek egy tesztet, amely kimutatja egy anyag teljes antioxidáns kapacitását.

Ez az ORAC teszt.
Az ORAC érték megmutatja egy bizonyos élelmiszer, kiegészítő vagy összetevő szabad gyök pusztító és semlegesítő képességét.
Minél magasabb az ORAC érték, annál jobb antioxidánsról beszélünk.

Vagyis, minél magasabb az ORAC érték, a szóban forgó élelmiszer, ital, gyümölcs, táplálék-kiegészítő, vitamin vagy kémiai anyag annál hatékonyabban képes lassítani az öregedési folyamatot, valamint gátolni a betegségek kialakulását.
Napi javasolt ORAC egység:
A táplálkozástudósok napi kb. 5.000 ORAC egységnyi élelmiszer fogyasztását javasolják. Ha valaki nagyobb mértékben van kitéve a szabadgyökök károsító hatásának (sportol, dohányzik, egészségtelenül táplálkozik stb.), a javasolt ORAC egység a dupláját vagy háromszorosát is elérheti!

Az ORAC teszt forrása - Megbízhatóság kérdése:

Az élelmiszerek antioxidáns tulajdonságának (ORAC érték) bevizsgálásáért a Brunswick intézet - egy világviszonylatban elismert, független amerikai laboratórium - felelős, amely az antioxidánsok elemzésére specializálódott.

Az ORAC méréssel kapcsolatban nemrégiben ellentmondások léptek fel. Az Amerikai Mezőgazdasági Minisztérium (USDA) 2012 tavaszán visszavonta ORAC adatbázisát, mondván, hogy az ORAC tesztelési módszer eredményeit nem lehet az étrendre vagy az emberi szervezet működésére vonatkoztatni.

Válaszként a Brunswick intézet kifejlesztette az ORAC 5.0 szabadalmaztatott módszert, ami egy sokkal átfogóbb antioxidáns tesztelést biztosít.

Ami biztos, hogy sok gyümölcs- és zöldségfogyasztás + jó minőségű és magas antioxidáns tartalmú táplálékkiegészítők szükségesek az egészséges antioxidáns védelem biztosításához!

Ezek a termékek is fontosak lehetnek:

A termékben található Panax ginszeng adaptogén hatása miatt a termék fogyasztásában 6 hét után szünetet kell tartani!
A Panax ginszeng befolyással lehet a vércukor szintre, valamint magas vérnyomás esetén a termék fogyasztása nem javasolt!
Terhes és szoptató anyáknak ginszeng tartalmú készítmények fogyasztása nem javasolt!

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

A fogyasztó az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
A terméket kisgyermek elől elzárva kell tartani!

TARTÓSÍTÓSZERT NEM TARTALMAZ!

ADALÉKANYAGOT NEM TARTALMAZ!