Flavon Max

Nincs raktáron

A XXI. századi életvitel, melynek elkerülhetetlen velejárója a növekvő napi stressz, a szennyezett környezet, és a helytelen táplálkozás, komolyan igénybe veszi szervezetünket. Segítségre van szükségünk, hogy le tudjuk győzni ezeket a káros hatásokat. 

10.980 Ft

Kinek ajánlott?

  • aki nem fogyaszt megfelelő mennyiségű gyümölcsöt
  • aki szeretné kiegészíteni egyoldalú táplálkozását
  • akinek fontos saját és családja egészsége
  • aki szeretné élvezni egy innovatív termék előnyeit
  • minden felnőtt számára, aki nem fogyaszt megfelelő mennyiségű zöldséget
  • ha fontos a hatóanyagok tiszta forrásból történő bevitele
  • ha teljesen új formában szeretne zöldségeket fogyasztani
  • tudatos fogyasztóknak egy modern étrend részeként.

Összetevők:


Kék szőlő

Segíthet a szabad gyökök lekötésében, a szervezet egészségének megőrzésében.

A legkiválóbb vér- és emésztőrendszert tisztító 

Fekete áfonya:

Az áfonya gyümölcssavakat, cukrot, pektint és A-, B- és C-vitamint tartalmaz.

A-vitamin tartalma révén a farkasvakság gyógyítására szolgáló gyógyszer alapanyaga, de kedvezően befolyásolja a bél működését, baktériumölő hatással rendelkezik. 

Fekete bodza

  • A bodza nagy ásványi só és C-vitamin tartalma miatt igen egészséges.
  • A termésben szerves savak (almasav, ecetsav), antocianinok, cseranyagok, cukrok, nyomokban illóolajok és vitaminok vannak:
  • C-vitamin tartalma : 120-140 mg/100 gr, több mint duplája a citrusféléknek.
  • B1-vitamin-tartalma: 65-70 mg/100 gr, csak a banán és a csipkebogyó előzi meg.
  • B2-vitamin-tartalma 78-80 mg/100 gr.
  • B6-vitamin-tartalma: 0,24-0,25 mg/100 gr, csak a banán előzi meg.
  • Vas-, kálcium-, magnézim-, foszfor-, káliumtartalma kiemelkedő.

Fekete ribizli

  • Vitamin tartalma: A-vitamin, karotinból B1-, B2- és E-vitamin, C-vitamin, kalcium- és vas.
  • Jelentős a kalcium- és vastartalma, fogyasztása ezért segít a vörösvértest-képzésben, emelheti a hemoglobin-mennyiséget.
  • Gyermekek és nők vashiányos vérszegénysége esetén ugyancsak hasznos a fogyasztása.


Cékla a  szuper zöldség:

A cékla nem csak a rák megelőzésében segíthet, hanem a magas vérnyomásra, illetve az állóképességre is kedvezően hat.

A cékla egyensúlyban tartja a szervezet sav-bázis egyensúlyát. A népi gyógyászat szerint májtisztító.

Vitamin tartalma:

  • A, B1, B2 és C- vitamint tartalmaz, ásványi anyagok közül pedig folsavat, foszfort, ként, nátriumot, káliumot valamint magnéziumot.
  • Igen gazdag káliumban, ami hozzájárul a test fiziológiai táplálásához, az izmok és az állóképesség növeléséhez.
  • A cékla kiváló vérképző. A vérre gyakorolt pozitív hatásait annak köszönheti, hogy a szervezet a céklából sokkal jobban tudja hasznosítani a benne található nyomelemeket. 

Homoktövis

Korunk egyik legértékesebb gyógynövénye a nálunk is egyre inkább hódító cserje.

A gyümölcsök gazdagok szénhidrátokban, fehérjében, szerves savakban, aminosavakban és vitaminokban. 

Kiemelkedő a C-vitamin tartalma, mely a citrom C-vitamin tartalmának a tízszerese! 

A homoktövis gyümölcsében levő C-vitamin koncentrációja magasabb, mint az eper, kivi, narancs, paradicsom, sárgarépa, és galagonya gyümölcsében. A nálunk élő gyümölcstermő bokrok közül a homoktövis bogyója tartalmazza a legtöbb C-vitamint (500-900mg/100g).

Gazdag A-, B1-, B2-, B6-, B8-, B9-, K-, P-, PP- és E-vitaminban. E-vitamin hatóanyagtartalma 202.9 mg/100 g gyümölcs, ez magasabb mint a búza, kukorica és szójabab E-vitamin tatalma. Olajában nagy mennyiségben mutatható ki alfa-linolénsav (omega-3), linolsav (omega-6), olajsav (omega-9), palmitolajsav (omega-7) cis-vaccénolaj-sav, b-sitosterin (erős koleszterincsökkentő anyag), fitoncidok és nyomelemek

Ginszeng

A Panax ginszeng az egyik legnépszerűbb gyógynövény, melynek jótékony hatásait már közel négyezer éve használjuk ki.

A 40-60 centiméteresre megnövő növény származási helye a Koreai-félsziget északi része, illetve a Kína északkeleti részén található Mandzsúria magashegyi vidékei.

Megvilágítja a tudatot, javítja az emlékezőképességet, aktivizálja a kreativitást, ezeken keresztül pedig teljesebbé, élvezetesebbé teszi az életet.

A ginszengnek rendkívül jelentős a roboráló, sejtmegújító hatása; javítja a stressztűrő képességet, fokozza a szellemi és fizikai teljesítményt, és segít az általános gyengeség leküzdésében.

Jól alkalmazható legyengült, vagy lábadozó betegek állapotának helyreállítására.

Jól szolgálja az immunrendszert, serkenti bizonyos immunsejtek termelődését. Megfelelő mennyiségben fogyasztva segít leküzdeni a kimerültséget, a stresszt és a depressziót. A gyomorműködésre is pozitív hatással van: étvágygerjesztő hatású, serkenti az emésztést. Az embergyökér a belső elválasztású endokrin mirigyek stimulálásával is segíti a szervezetet a vitaminok és az ásványi anyagok hasznosításában. Jól használható hipoglikémiás eseteknél is, ugyanis közrejátszhat a vér cukortartalmának csökkenésében.

Csökkenti a sugárkezelés okozta sejtkárosodást, emellett véd az alkohol roncsoló hatása ellen, fokozza az agytevékenységet és az adrenalin kibocsátást. Az agyat tartósan éber állapotban tartja, így késlelteti a fáradtságérzet kialakulását. 

A ginszeng egyik legkedvezőbb tulajdonságaként tartják számon, hogy tulajdonképpen normalizáló funkciója van, tehát az egész szervezetet erősíti, tekintet nélkül a kórállapot irányára. Állapottól függően stimulál, vagy épp nyugtat, csillapít. A ginszengnél a leglényegesebb dolog nem is a hatóanyagok mennyisége, hanem azok sokfélesége és megoszlása a gyökérben, amely speciális hatást fejt ki az egész emberi szervezetre.


Átlagos tápérték                       100 g termékben              2 adagolókanál (6 g) termékben 

Zsír                                                             1,4 g                                            0,08 g
amelyből telített zsírsavak                       0,8 g                                            0,05 g
Szénhidrát                                                 60 g                                               3,6 g
amelyből cukrok                                       57 g                                               3,4 g
Fehérje                                                     0,8 g                                            0,05 g
Só                                                           0,08 g                                          0,005 g
C-vitamin                                               914,6 mg                                     54,88 mg / NRV* 69%
E-vitamin                                                  80,1 mg                                        4,81 mg / NRV* 40%
Össz. polifenol                                       1427 mg                                     85,62 mg
Flavonoidok 332,5 mg 19,95 mg 

*NRV = felnőttek számára ajánlott napi beviteli referenciaérték


Ajánlott napi adag:

 2X1 adagoló kanállal. (A csomagolás tartalmazza a kanalat)


Kiemelkedően magas ORAC* értékét laboratóriumi vizsgálat igazolja.

ORAC  érték:

ORAC érték - Oxigéngyök Abszorbciós Kapacitás

Az ORAC teszt megmutatja az élelmiszerek antioxidáns hatását.
Az ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity = Oxigéngyök Abszorbciós /elnyelő/ Kapacitás) egy nemzetközileg elfogadott szabványrendszer az élelmiszerek és táplálék-kiegészítők antioxidáns kapacitásának mérésére.

    Több száz különböző antioxidáns létezik, melyek magukban foglalják a vitaminokat, ásványi anyagokat, aminosavakat, enzimeket és a növényi antioxidánsokat. 

 Mivel a tudósok sem ismerik minden növény antioxidáns összetevőjét, kifejlesztettek egy tesztet, amely kimutatja egy anyag teljes antioxidáns kapacitását. 

Ez az ORAC teszt.
Az ORAC érték megmutatja egy bizonyos élelmiszer, kiegészítő vagy összetevő szabad gyök pusztító és semlegesítő képességét.
Minél magasabb az ORAC érték, annál jobb antioxidánsról beszélünk. 

Vagyis, minél magasabb az ORAC érték, a szóban forgó élelmiszer, ital, gyümölcs, táplálék-kiegészítő, vitamin vagy kémiai anyag annál hatékonyabban képes lassítani az öregedési folyamatot, valamint gátolni a betegségek kialakulását.
Napi javasolt ORAC egység:
A táplálkozástudósok napi kb. 5.000 ORAC egységnyi élelmiszer fogyasztását javasolják. Ha valaki nagyobb mértékben van kitéve a szabadgyökök károsító hatásának (sportol, dohányzik, egészségtelenül táplálkozik stb.), a javasolt ORAC egység a dupláját vagy háromszorosát is elérheti!

Az ORAC teszt forrása - Megbízhatóság kérdése:

Az élelmiszerek antioxidáns tulajdonságának (ORAC érték) bevizsgálásáért a Brunswick intézet - egy világviszonylatban elismert, független amerikai laboratórium - felelős, amely az antioxidánsok elemzésére specializálódott.

Az ORAC méréssel kapcsolatban nemrégiben ellentmondások léptek fel. Az Amerikai Mezőgazdasági Minisztérium (USDA) 2012 tavaszán visszavonta ORAC adatbázisát, mondván, hogy az ORAC tesztelési módszer eredményeit nem lehet az étrendre vagy az emberi szervezet működésére vonatkoztatni.

Válaszként a Brunswick intézet kifejlesztette az ORAC 5.0 szabadalmaztatott módszert, ami egy sokkal átfogóbb antioxidáns tesztelést biztosít.

Ami biztos, hogy sok gyümölcs- és zöldségfogyasztás + jó minőségű és magas antioxidáns tartalmú táplálékkiegészítők szükségesek az egészséges antioxidáns védelem biztosításához!