Flavon Protect

Nincs raktáron

A kor előre haladtával egyre több megpróbáltatásnak vagyunk kitéve, ezért fontos, hogy oda figyeljünk szervezetünk jelzéseire, és a lehető legtöbbet tegyük azért, hogy egészségesen, a káros külső hatásoktól minél inkább védve éljünk. Ennek a védelemnek lehet hatékony része a Flavon Protect. 

10.980 Ft

Összetevők:


Tőzegáfonya

Tartalmaz:

  • Az antocianinokat*, melyek erélyes antioxidáns vegyületek, azaz védenek a sejtkárosodás és a rák keletkezése ellen.
  • Gyümölcssavakat, cukrot, pektint, cseranyagot, vitaminokat is nagy adagban. 
  • Kiemelkedően magas a káliumtartalma, továbbá kalcium, vas, magnézium, mangán, cink, kén, foszfor, C-vitamin is bőven van benne. Véd mindenfajta vesekőtől.A-vitamin-tartalma révén a farkasvakság kezelésében is segít. 

Ajánlott:

  • Gyakori húgyúti fertőzésben szenvednek vagy arra különösen fogékonyak (cukorbetegek, rendszeresen úszók, vesebetegek...)
  • Vesekő képződésre hajlamosak,  vesehomokjuk van.
  • Prosztata megnagyobbodáskor, hegesedés vagy daganat miatti vizeletelfolyási akadályoknál...
  • Érbetegségekre való hajlam (magas vércukor, zsíranyagcsere-zavarok, elhízás) vagy már kialakult érelmeszesedés súlyosbodásának csökkentésére
  • Magas vérnyomás esetén.


Fekete bodza

A bogyó termésben különböző szerves savak (almasav, ecetsav, stb.), antocianinok*, cseranyagok, cukrok, nyomokban illóolajok és vitaminok találhatók:

  • C-vitamin-tartalma : 120-140 mg/100 gr, több mint duplája a citrusféléknek.
  • B1-vitamin-tartalma: 65-70 mg/100 gr, csak a banán és a csipkebogyó előzi meg.
  • B2-vitamin-tartalma 78-80 mg/100 gr.
  • B6-vitamin-tartalma: 0,24-0,25 mg/100 gr, csak a banán előzi meg.
  • Vas-, kalcium-, magnézium-, foszfor-, káliumtartalma kiemelkedő.

A gyümölcs (bogyó) nedve zsábának és köszvénynek dicséretes gyógyszere, fájdalomcsillapító és nyugtatóhatású.

Görcsös, migrénszerű fejfájás, isiász és reuma esetén különösen ajánlott.


Szőlőmag

A szőlőmag az öregedés elleni küzdelem vezető tápanyaga, védi és erősíti a kötőszövetet, erős antioxidáns.

Először Nobel-díjas tudósunk, Dr. Szentgyörgyi Albert írta le még 1936-ban a szőlőmag emberi szervezetre kifejtett kedvező hatását. Õ mondta ki azt is először, hogy a szőlőmag tartalmazza valószínűleg a legtöbb természetes antioxidánst.

Ajánlott:

Krónikus ízületi bántalmakra, gyulladás gátló hatású változókori panaszokra, uraknak prosztatájuk védelmében. 

Fiataloknak!

Élénkíti az agyműködést, erősíti az immunrendszert. 

Időseknek:

  • Érszűkület és az érelmeszesedés megelőzése céljából hasznos. 
  • Keringési problémák megelőzésére, 
  • Allergiák tüneteinek enyhítésére 
  • Koleszterin szint beállításához.


Sütőtök

Vitamin tartalma: 

kalcium, cink, mangán, réz, vas, foszfor, C-vitamin, karotin, biotin, niacin, pantoténsav, A, B1, B2, B6 vitaminok, pantoténsavat és folsavat.

Mire Jó?

  • Alkalmas gyulladásos betegségek kezelésére, különösen megfázásos, meghűléses megbetegedések esetében, de alkalmazható 
  • tüdőgyulladás és egyéb tüdőkárosodások kezelésére is. 
  •  Enyhíti az allergikus köhögést, tüsszögést, csökkenti az asztma rohamokat.
  • Elősegíti a kiegyensúlyozott emésztést.
  • Erős antioxidáns hatású. 
  • Vérnyomáscsökkentő és vízhajtó 
  • Serkenti a máj működését, segít a szív és koszorúér problémák megelőzésében.
  • Fogyasztásával csökkenthető a prosztatarák és a szürkületi vakság kialakulásának kockázata. 
  • Alacsony kalóriatartalma révén fogyókúrázóknak is ideális! 
  • Nagy mennyiségű élelmi rost tartalma megelőzi a székrekedést. 

Energiatartalma:

  • 80 kcal/100 gramm
  • Szénhidrát: 16,5 g /100 gramm
  •  Karotin: 4 mg/100 gramm
  • C vitamin: 24 mg-t t, 
  • E-vitaminból pedig 1,1 mg-t.


Meggy

Vitamin tartalma:

 A-, B1-, B2- illetve C-vitamin és ásványi anyagok (kalcium, kálium, magnézium, vas, cink). 100 gramm friss meggy energiatartalma mindössze 58 kcal,

A-vitaminból azonban 1000 IU-tal, rendelkezik.

Kimagasló mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, melyek antioxidáns hatásúak. A levében lévő antioxidánsok segítik megőrizni a vénák falának rugalmasságát, és ezáltal a visszér-betegségek elkerülését. Enyhítik az ízületi megbetegedés okozta fájdalmakat, ill. a fejfájást.

Vértisztító hatású!


Csipkebogyó

Legismertebb hatóanyaga a C-vitamin. Tízszer annyit tartalmaz, mint a citrom.

Tartalmaz: 

cukrot, pektint, gyümölcssavakat, magnéziumot, vasat, kalciumot, illóolajat, cseranyagot, nyomokban karotint, A-, B1-, B2-, K- és P- vitaminokat.

Mire jó?

Méregtelenít, gyulladás csökkentő, anyagcsere gyorsító,

A csipkebogyó segít eltávolítani a szervezetben felgyülemlett méreganyagokat, valamint gyulladáscsökkentő hatással bír.

Vese-, illetve hólyagbántalmak esetén is.

Segít még:

A nátha, az influenza, a hörghurut, valamint a torokgyulladás kellemetlen tüneteinek enyhítésében.


Fekete berkenye (Arónia)

A gyümölcsök és bogyósok közül a legmagasabb "P"-vitamin tartalommal (rutin, citrin, heszperidin stb.) rendelkezik, mely csökkenti a vér koleszterinszintjét, fenntartja a véredények falainak elasztikusságát és azok normális áthatolhatóságát.

Miért  jó?

  • Pektinjei méregtelenítik a  keletkező toxinokat, megkötik és eltávolítják a szervezetből a radioaktív stronciumot és kobaltot.
  • Segíti a normális véralvadást a "P és K1" vitaminokkal együtt.
  • Antocianin* és proantocianidin tartalma rendkívül magas (480-510 mg/100 g), ezen kívül gazdag karotinokban, 
  •  Gátolja a vérrög képződést , segít a trombózis megelőzésében.
  • Gátolja a bőr hámsejtjeinek korai öregedését.
  • Tartalmaz  jelentős mennyiségű jódot
  •  A, B2, E, K, PP, vitamint, 
  • makró--mikroelemek: kalcium, vas, bór, réz, mangán, molibdén.


Fekete ribizli

Különösen sok antocián, flavonoid, polifenol van benne. 100 grammjában antocián-származékokból (cianidin, delfinidin, kumarinsav stb.) több, mint 500 mg található.

Kiváló érelmeszesedés, ízületi gyulladás, reuma, prosztatarák ellenes hatása, a menopauzában.

Vitamin tartalma:

  •  A-vitamin provitaminjából, a karotinból,
  •  B1-, B2- és E-vitamin 
  •  C-vitaminból. 100 g gyümölcsre 130-170 mg C-vitamin jut.
  • Jelentős a kalcium- és vastartalma 

Mért jó?

Segít a vörösvértest-képzésben, emelheti a hemoglobin-mennyiséget.

Csökkenti a krónikus fájdalmakat.

Meghűléses megfázások kiváló természetes gyógyszere.

 Gyermekek és nők vashiányos vérszegénysége esetén ugyancsak hasznos a fogyasztása.
A vér kórosan magas koleszterin- és vérzsír szintjének csökkenését is tapasztalták. 

Segíti a bélflóra egészséges alakulását.


Az antocianinok* 

Gyümölcsökben, zöldségekben előforduló nagyon erős antioxidáns hatással bíró vegyületek.


Átlagos tápérték                  100 g termékben                      1 adagolókanál (6g)termékben

Energia                                  1052 kJ / 251 kcal                       63 kJ / 15 kcal
Zsír                                           <0,5 g                                           <0,5 g
amelyből telített zsírsavak       0,2 g                                             0,01 g
Szénhidrát                                  61 g                                              3,7 g
amelyből cukrok                        59 g                                             3,5 g
Fehérje                                      0,9 g                                             0,05 g
Só                                              0,05 g                                           0,003 g
C-vitamin                                 934 mg                                        56,04 mg / NRV* 70%
Össz. polifenol                      2960 mg                                         177,6 mg
Flavonoidok                             520 mg                                          31,2 mg
*NRV = felnőttek számára ajánlott napi beviteli referenciaérték