Flavon Protect

Nincs raktáron polifenolokat tartalmaz, magas antioxidáns, C-vitamin

Jó hatással van az anyagcsere folyamatokra. 

Támogatja a hasnyálmirigy működését.

Összetételénél fogva: segít a húgyúti problémákban,  a látás javításban, rendkívül magas a C- vitamin tartalma.

10.980 Ft

Összetevők:


Tőzegáfonya

Tartalmaz:

  • Az antocianinokat*, melyek erélyes antioxidáns vegyületek, azaz védenek a sejtkárosodás és a rák keletkezése ellen.
  • Gyümölcssavakat, cukrot, pektint, cseranyagot, vitaminokat is nagy adagban. 
  • Kiemelkedően magas a káliumtartalma, továbbá kalcium, vas, magnézium, mangán, cink, kén, foszfor, C-vitamin is bőven van benne. Véd mindenfajta vesekőtől.A-vitamin-tartalma révén a farkasvakság kezelésében is segít. 

Ajánlott:

  • Gyakori húgyúti fertőzésben szenvednek vagy arra különösen fogékonyak (cukorbetegek, rendszeresen úszók, vesebetegek...)
  • Vesekő képződésre hajlamosak,  vesehomokjuk van.
  • Prosztata megnagyobbodáskor, hegesedés vagy daganat miatti vizeletelfolyási akadályoknál...
  • Érbetegségekre való hajlam (magas vércukor, zsíranyagcsere-zavarok, elhízás) vagy már kialakult érelmeszesedés súlyosbodásának csökkentésére
  • Magas vérnyomás esetén.


Fekete bodza

A bogyó termésben különböző szerves savak (almasav, ecetsav, stb.), antocianinok*, cseranyagok, cukrok, nyomokban illóolajok és vitaminok találhatók:

  • C-vitamin-tartalma : 120-140 mg/100 gr, több mint duplája a citrusféléknek.
  • B1-vitamin-tartalma: 65-70 mg/100 gr, csak a banán és a csipkebogyó előzi meg.
  • B2-vitamin-tartalma 78-80 mg/100 gr.
  • B6-vitamin-tartalma: 0,24-0,25 mg/100 gr, csak a banán előzi meg.
  • Vas-, kalcium-, magnézium-, foszfor-, káliumtartalma kiemelkedő.

A gyümölcs (bogyó) nedve zsábának és köszvénynek dicséretes gyógyszere, fájdalomcsillapító és nyugtatóhatású.

Görcsös, migrénszerű fejfájás, isiász és reuma esetén különösen ajánlott.


Szőlőmag

A szőlőmag az öregedés elleni küzdelem vezető tápanyaga, védi és erősíti a kötőszövetet, erős antioxidáns.

Először Nobel-díjas tudósunk, Dr. Szentgyörgyi Albert írta le még 1936-ban a szőlőmag emberi szervezetre kifejtett kedvező hatását. Õ mondta ki azt is először, hogy a szőlőmag tartalmazza valószínűleg a legtöbb természetes antioxidánst.

Ajánlott:

Krónikus ízületi bántalmakra, gyulladás gátló hatású változókori panaszokra, uraknak prosztatájuk védelmében. 

Fiataloknak!

Élénkíti az agyműködést, erősíti az immunrendszert. 

Időseknek:

  • Érszűkület és az érelmeszesedés megelőzése céljából hasznos. 
  • Keringési problémák megelőzésére, 
  • Allergiák tüneteinek enyhítésére 
  • Koleszterin szint beállításához.


Sütőtök

Vitamin tartalma: 

kalcium, cink, mangán, réz, vas, foszfor, C-vitamin, karotin, biotin, niacin, pantoténsav, A, B1, B2, B6 vitaminok, pantoténsavat és folsavat.

Mire Jó?

  • Alkalmas gyulladásos betegségek kezelésére, különösen megfázásos, meghűléses megbetegedések esetében, de alkalmazható 
  • tüdőgyulladás és egyéb tüdőkárosodások kezelésére is. 
  •  Enyhíti az allergikus köhögést, tüsszögést, csökkenti az asztma rohamokat.
  • Elősegíti a kiegyensúlyozott emésztést.
  • Erős antioxidáns hatású. 
  • Vérnyomáscsökkentő és vízhajtó 
  • Serkenti a máj működését, segít a szív és koszorúér problémák megelőzésében.
  • Fogyasztásával csökkenthető a prosztatarák és a szürkületi vakság kialakulásának kockázata. 
  • Alacsony kalóriatartalma révén fogyókúrázóknak is ideális! 
  • Nagy mennyiségű élelmi rost tartalma megelőzi a székrekedést. 

Energiatartalma:

  • 80 kcal/100 gramm
  • Szénhidrát: 16,5 g /100 gramm
  •  Karotin: 4 mg/100 gramm
  • C vitamin: 24 mg-t t, 
  • E-vitaminból pedig 1,1 mg-t.


Meggy

Vitamin tartalma:

 A-, B1-, B2- illetve C-vitamin és ásványi anyagok (kalcium, kálium, magnézium, vas, cink). 100 gramm friss meggy energiatartalma mindössze 58 kcal,

A-vitaminból azonban 1000 IU-tal, rendelkezik.

Kimagasló mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, melyek antioxidáns hatásúak. A levében lévő antioxidánsok segítik megőrizni a vénák falának rugalmasságát, és ezáltal a visszér-betegségek elkerülését. Enyhítik az ízületi megbetegedés okozta fájdalmakat, ill. a fejfájást.

Vértisztító hatású!


Csipkebogyó

Legismertebb hatóanyaga a C-vitamin. Tízszer annyit tartalmaz, mint a citrom.

Tartalmaz: 

cukrot, pektint, gyümölcssavakat, magnéziumot, vasat, kalciumot, illóolajat, cseranyagot, nyomokban karotint, A-, B1-, B2-, K- és P- vitaminokat.

Mire jó?

Méregtelenít, gyulladás csökkentő, anyagcsere gyorsító,

A csipkebogyó segít eltávolítani a szervezetben felgyülemlett méreganyagokat, valamint gyulladáscsökkentő hatással bír.

Vese-, illetve hólyagbántalmak esetén is.

Segít még:

A nátha, az influenza, a hörghurut, valamint a torokgyulladás kellemetlen tüneteinek enyhítésében.


Fekete berkenye (Arónia)

A gyümölcsök és bogyósok közül a legmagasabb "P"-vitamin tartalommal (rutin, citrin, heszperidin stb.) rendelkezik, mely csökkenti a vér koleszterinszintjét, fenntartja a véredények falainak elasztikusságát és azok normális áthatolhatóságát.

Miért  jó?

  • Pektinjei méregtelenítik a  keletkező toxinokat, megkötik és eltávolítják a szervezetből a radioaktív stronciumot és kobaltot.
  • Segíti a normális véralvadást a "P és K1" vitaminokkal együtt.
  • Antocianin* és proantocianidin tartalma rendkívül magas (480-510 mg/100 g), ezen kívül gazdag karotinokban, 
  •  Gátolja a vérrög képződést , segít a trombózis megelőzésében.
  • Gátolja a bőr hámsejtjeinek korai öregedését.
  • Tartalmaz  jelentős mennyiségű jódot
  •  A, B2, E, K, PP, vitamint, 
  • makró--mikroelemek: kalcium, vas, bór, réz, mangán, molibdén.


Fekete ribizli

Különösen sok antocián, flavonoid, polifenol van benne. 100 grammjában antocián-származékokból (cianidin, delfinidin, kumarinsav stb.) több, mint 500 mg található.

Kiváló érelmeszesedés, ízületi gyulladás, reuma, prosztatarák ellenes hatása, a menopauzában.

Vitamin tartalma:

  •  A-vitamin provitaminjából, a karotinból,
  •  B1-, B2- és E-vitamin 
  •  C-vitaminból. 100 g gyümölcsre 130-170 mg C-vitamin jut.
  • Jelentős a kalcium- és vastartalma 

Mért jó?

Segít a vörösvértest-képzésben, emelheti a hemoglobin-mennyiséget.

Csökkenti a krónikus fájdalmakat.

Meghűléses megfázások kiváló természetes gyógyszere.

 Gyermekek és nők vashiányos vérszegénysége esetén ugyancsak hasznos a fogyasztása.
A vér kórosan magas koleszterin- és vérzsír szintjének csökkenését is tapasztalták. 

Segíti a bélflóra egészséges alakulását.


Az antocianinok* 

Gyümölcsökben, zöldségekben előforduló nagyon erős antioxidáns hatással bíró vegyületek.


Átlagos tápérték                  100 g termékben                      1 adagolókanál (6g)termékben

Energia                                  1052 kJ / 251 kcal                       63 kJ / 15 kcal
Zsír                                           <0,5 g                                           <0,5 g
amelyből telített zsírsavak       0,2 g                                             0,01 g
Szénhidrát                                  61 g                                              3,7 g
amelyből cukrok                        59 g                                             3,5 g
Fehérje                                      0,9 g                                             0,05 g
Só                                              0,05 g                                           0,003 g
C-vitamin                                 934 mg                                        56,04 mg / NRV* 70%
Össz. polifenol                      2960 mg                                         177,6 mg
Flavonoidok                             520 mg                                          31,2 mg
*NRV = felnőttek számára ajánlott napi beviteli referenciaérték 



ORAC érték:

Az ORAC teszt megmutatja az élelmiszerek antioxidáns hatását
Az ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity = Oxigéngyök Abszorbciós /elnyelő/ Kapacitás) egy nemzetközileg elfogadott szabványrendszer az élelmiszerek és táplálék-kiegészítők antioxidáns kapacitásának mérésére.

Több száz különböző antioxidáns létezik, melyek magukban foglalják a vitaminokat, ásványi anyagokat, aminosavakat, enzimeket és a növényi antioxidánsokat. Mivel a tudósok sem ismerik minden növény antioxidáns összetevőjét, kifejlesztettek egy tesztet, amely kimutatja egy anyag teljes antioxidáns kapacitását. Ez az ORAC teszt. 

Az ORAC érték megmutatja egy bizonyos élelmiszer, kiegészítő vagy összetevő szabadgyök pusztító és semlegesítő képességét.

Minél magasabb az ORAC érték, annál jobb antioxidánsról beszélünk. Vagyis, minél magasabb az ORAC érték, a szóban forgó élelmiszer, ital, gyümölcs, táplálék-kiegészítő, vitamin vagy kémiai anyag annál hatékonyabban képes lassítani az öregedési folyamatot, valamint gátolni a betegségek kialakulását.

Napi javasolt ORAC egység: 

A táplálkozástudósok napi kb. 5.000 ORAC egységnyi élelmiszer fogyasztását javasolják. Mindazonáltal amikor valaki nagyobb mértékben van kitéve a szabad-gyökök károsító hatásának (sportol, dohányzik, egészségtelenül táplálkozik stb.), a javasolt ORAC egység a dupláját vagy háromszorosát is elérheti! 

Az ORAC teszt forrása - Megbízhatóság kérdése:

Az élelmiszerek antioxidáns tulajdonságának (ORAC érték) bevizsgálásáért a 

Brunswick intézet - egy világviszonylatban elismert, független amerikai laboratórium - felelős, amely az antioxidánsok elemzésére specializálódott.

Az ORAC méréssel kapcsolatban nemrégiben ellentmondások léptek fel. Az Amerikai Mezőgazdasági Minisztérium (USDA) 2012 tavaszán visszavonta ORAC adatbázisát, mondván, hogy az ORAC tesztelési módszer eredményeit nem lehet az étrendre vagy az emberi szervezet működésére vonatkoztatni. 

Válaszként a Brunswick intézet kifejlesztette az ORAC 5.0 szabadalmaztatott módszert, ami egy sokkal átfogóbb antioxidáns tesztelést biztosít.


Ami biztos, hogy sok gyümölcs- és zöldségfogyasztás + jó minőségű és magas antioxidáns tartalmú táplálék kiegészítők szükségesek az egészséges antioxidáns védelem biztosításához!