Flavon Peak Veggie

A Peak koncepció új terméke az értékes, magas hatóanyag tartalmú zöldségek és a modern tudomány által nagyra értékelt növényi olajok trendi szinergizmusa, erős antioxidáns hatású, immunaktivitást támogató növényi komplex összetevők magas koncentrációja. Az egészségtervezés, a kronológiai táplálkozás egy újabb alappillére, sejtegészségünk támogatója. Napi kiszerelésben, bárhol, bármikor, bárkinek.

24.000 Ft

Bővebben a termékről:

A Flavon Peak Veggie a Fruithoz hasonlóan lipofíl jellegű, speciális arányú és összetételű olaj-víz emulzió csak és kizárólag természetes összetevőkkel. A benne felhasznált zöldségek rendkívül gazdagok olyan anyagokban, mint a klorofill, a béta-karotin vagy a likopin. Ezek a legerősebb egészségvédő színanyagok, jótékony antioxidánsok, melyek a szervezet különböző pontjaira fejtik ki pozitív hatásaikat. A növényi eredetű, politelítetlen zsírsavak az egészséges élethez nélkülözhetetlenek, fontos szerepük van a vérben történő oxigénszállításban, a sejtek közti kommunikációban, a növekedésben és még számos fontos sejti, szervi folyamatban.

Ajánljuk minden korosztálynak, kisgyermekkortól a legidősebbekig, hiszen egy természetes, erős antioxidáns hatású C-vitamin bomba. A többi Flavon termékkel jól kombinálható, egyszerűen tárolható, szállítható, használható.

A Flavon Peak Veggie nagysebességű keveréssel előállított olaj-víz hidrokolloid, emulzió.


A Flavon Peak VEGGI  fogyasztása  ajánlott

  • gyermekeknek és felnőtteknek, akik valami újra és intenzívre vágynak
  • aki immunrendszerének támogatásához egy kivételes és kiemelkedő terméket keres
  • aki szeretné érezni a növényi olajok és a zöldség összetevők különleges, együttes hatását
  • aki olyan étrend-kiegészítőt keres, melyet akkor és ott fogyaszt, ahol kedve tartja


Ajánlott fogyasztási mennyiség: napi 1 tasak (10 g) 


Termék összetevők:


Átlagos tápértéke:

Tartósítószert, adalékanyagot

NEM 

Tartalmaz!



Az összetevők élettani hatásai:

Kivi:

Nevét Uj-Zéland nemzeti madaráról, a kiwiről kapta, mivel ott kezdték el először termeszteni. 

A kivinek több mint négyszáz fajtája létezik, a leginkább kedvelt és termesztett változat a Hayward, amely az össztermelés 95 %-át teszi ki. 

83 %-a víz, ásványi anyag tartalma jelentős és változatos, bőven található benne kálium, nátrium, foszfor, kalcium, magnézium, vas, cink, réz, mangán és szelén, ahogyan aminosa vakban is gazdag. Magas koncentrációban tartalmaz A-, B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, E-, J- és K-vitaminokat, különösen C-vitaminban bővelkedik, aminek köszönhetően remek antioxidáns és immunerősítő. 


Datolya:

  • Legtermészetesebb szénhidrát és energia forrás
  • Támogatja az agy működését, főleg gyerekeknél
  • Emésztőrendszer egészséges működése
  • Csonterősítő ásványi anyagokban gazdag
  • Vérképző hatású
  • Idegrendszer támogatása
  • Májvédő
  • Természetes afrodiziákum
  • A datolya a terhes nők jó barátja; pl: emésztési probléma, segít a méh izmainak megerősödésében is, ami nagyon hasznos lesz a szülés során; 2011-es tanulmányban nagyban támogatják a datolya fogyasztását, mivel csökkenti annak az esélyét, hogy a szülést mesterségesen kelljen megindítani.
  • Segít a másnaposság leküzdésében


Csipkebogyó:

A csipkebogyó kedvező élettani hatásai miatt számos betegség ellen védelmet biztosít.

Legismertebb hatóanyaga a C-vitamin vált.

Tartalmaz cukrot, pektint, gyümölcssavakat, magnéziumot, vasat, kalciumot, illóolajat, cseranyagot, nyomokban karotint, A-, B1-, B2-, K- és P- vitaminokat.

Magas magnéziumtartalmának köszönhetően fontos szerepe van a szív-és érrendszeri betegségek, keringési zavarok gyógyításában, ugyanakkor serkenti a gyomornedvek működését, csökkenti a vérnyomást és idegnyugtató is.

A magjában E - vitamin van.
- Vitaminpótló, enyhe gyulladáscsökkentő, és vesekőoldó.
- Vizelethajtó és gyulladás gátló teakeverékek alkotórésze.
- Főzete a vese és húgykőoldó teakeverékek alkotórésze

Emésztésserkentő hatása miatt remekül alkalmazható székrekedés esetén is.

A csipkebogyó vízhajtó hatásának köszönhetően remekül alkalmazható vese-, illetve hólyagbántalmak esetén is. Húgyuti fertőzések esetére is kiváló


Articsóka:

Az articsóka mediterrán területekről származó növényt, mely a fészkes virágzatúak családjába tartozik. 

Az ókori görögök és rómaiak is fogyasztották és gyógynövényként alkalmazták, a gazdagság és a jólét jelének számított. 

  • Fő hatóanyaga a cinarin, ami jótékonyan hat az epeműködésre. 
  • Serkenti a máj epetermelését, segíti az epehólyag és az epeutak összehúzódását. 
  • Másik jelentős hatóanyaga a prebiotikus hatású inulin. 
  • Az articsóka magas kálium- és flavonoid-tartalma miatt vízhajtó hatású. 


Csicsóka:

A napraforgók családjába tartozik, több fajtáját különböztetjük meg, melyek közül legelterjedtebb a fehér gumójú. 

Fő hatóanyaga az inulin, amely vízoldékony, poliszacharid típusú növényi rost. 

Az emberi szervezetben nincs olyan enzim, amely képes lenne megemészteni, ezért a bélben sértetlen marad (prebiotikum), s így tápanyagul szolgál a hasznos bélbaktériumoknak, probiotikumoknak. 

A kedvező bélflóra táplálásán és fenntartásán kívül előnyösen befolyásolja a bél pH-értékét is, egyedi, optimális felszívódási körülményeket teremt a vékony- és vastagbélben, növeli a hasznos anyagok felszívódását. 


Paradicsom:

Nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, A-vitamint és folsavat. 

  • A paradicsom alapvető hatása az antioxidáns hatás, amit a benne található alfa-liponsav-, likopin-, kolin-, béta-karotin-, folsav és lutein tartalmának köszönhet. 
  • A likopin a karotinoidok közül a legerősebb antioxidáns, amely nemcsak az UV sugárzás okozta károsodástól véd, hanem bizonyos baktériumok károsító hatásától is. 

Gátolja a kollagén lebontásáért felelős enzimek termelődését, így hozzájárul a bör fiatalosságának megőrzéséhez. 

Akadályozza a rossz koleszterin megtapadását az erek felszínén, antibakteriális és gombaölő hatású. 


Sütőtök:

  • Gazdag A, C, B2, E vit, kálium, vas, foszfor, réz
  • Magas szénhidrát, fehérje, karotenoid és rost forrás
  • Prebiotikus hatású - bélflóra egészség, emésztés
  • Szem egészség (jót tesz a látásnak)
  • Erős antioxidáns, gyulladás csökkentő
  • Támogatja hasnyálmirigy működést: inzulintermelés
  • Támogatja az agy és a szív-érrendszer egészségét (csökkenti a magas vérnyomást
  • Jó hatással van koleszterin szintre
  • Hangulat és alvásminőség javító hatású
  • Segíti a fogyást- kalóriában szegény és rostban gazdag
  • Fiatalossá teszi a bőrt


Chia magolaj:

  • Funkcionális élelmiszernek van minősítve
  • Legmagasabb növényi omega3 forrás, 82% telítetlen,
  • Ideális omega3:omega6 arány (min4:1)
  • Optimális koleszterin és vérnyomás szint, érhálózat
  • Kimagasló B-vitamin, kalcium, vas, magnézium, mangán, cink, karotenoid, polifenol és protein tartalom
  • Rrős antioxidáns hatású, gyulladás kontroll, daganat prevenció
  • Táplálja és védi az agyat, az idegrendszert, a szívet, az ízületeket,
  • Immunaktivitást fokozó
  • Hangulat és memória javító, depresszió és demenciális problémák ellen
  • Segít a megfelelő szívritmus megtartásában és az egészséges szív-érrendszeri működésben
  • Megelőzi a krónikus szem-szárazságot és vakságot
  • Erősen védi a bőrt és támogatja egészségét, külsőleg is!


Kender magolaj:

  • Izületi gyulladás, húgyhólyag krónikus gyulladás estén
  • Pikkelysömör
  • Fekélyes vastagbélgyulladás és egyéb krónikus bélgyulladások esetén
  • Mozgásszervi rendellenességek kezelésére
  • Megszünteti az idegességet
  • Erősíti a csontokat, lassíthatja a csontritkulás folyamatát.
  • A szükséges vasmennyiség biztosításával, segít megelőzni, illetve kezelni a fáradtsággal, gyengeséggel is összefüggésbe hozható vérszegénységet.
  • A benne lévő esszenciális aminosavak fontos szerepet kapnak az izomépítésben.
  • Antioxidáns fenoljai semlegesítik a káros szabad gyököket, hozzájárulnak a rák elleni küzdelemhez.
  • Összetevői támogatják az immunrendszer egészséges működését.


Moringa levél, és moringa magolaj:

  • Gyógyíthatóak vele a petefészek, a máj és a tüdő daganatai, valamint a melanóma is.
  • A moringa levelek nagyon sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, amelyek segítenek megelőzni és orvosolni számos betegséget.
  • A moringa fa leveleit régóta alkalmazzák a hagyományos orvoslásban gombaellenes, antibakteriális, antidepresszáns hatása miatt, de a cukorbetegség kontrollálására, fájdalom- és lázcsökkentésre, és még asztma kezelésére is kiváló.
  • Ez a csodálatos fa számos erőteljes rákellenes vegyületet tartalmaz, mint például a kempferol, a rhamnetin és az isoquercetin.
  • A moringával való kezelés kimagaslóan jó eredményeket hozott a hasnyálmirgy-rák mellett több agresszív rák kezelésében is.

A moringa fa - magyarul Lóretek fa - a szubtrópusokon élő faj, főleg Észak-Indiában termesztik több mint 4000 éve. 

Levelei több mint százféle vitamint és tápanyagot tartalmaznak, magjainak 40%-a olaj.

 A teljesség igénye nélkül:

  • 7 x annyi C vitamint tartalmaz, mint a narancs,
  •  4 x annyi béta-karotint, mint a sárgarépa, 
  • 3 x annyi vasat, mint a spenót,
  •  4 x annyi kalciumot, mint a tej és 3x annyi káliumot, mint a banán. 
  • Esszenciális aminosavak, karotinoidok, fitonutriensek, antioxidánsok és természetes antibakteriális vegyületek forrása. 


Shitake gomba:

  • Legfontosabb élettani hatása, hogy jelentősen növeli az immunrendszer hatékonyságát
  • Első számú antioxidánsa a gomba sejtfalából kivont lentinán, ami egy nagyon ritka magas molekuláris súlyú szénhidrát, úgynevezett béta-glükán
  • Immunerősítő hatását úgy fejti ki, hogy aktiválja a makrofágokat, a T-limfocitákat és az NK (Natural Killer) sejteket, azaz azokat a fehérvérsejteket, amelyek felismerik és elpusztítják a szervezetre fenyegetést jelentő kórokozókat, valamint a mutáns vagy betegséget okozó (rákos)sejteket - utóbbi tulajdonsága segít megakadályozni a rosszindulatú daganatok kialakulását.
  • Képes felvenni a harcot az antibiotikumokkal szemben rezisztens, a szívet és a tüdőt megtámadó Staphylococcus aureus baktériummal, a Candida albicans gombával, valamint a HIV, a humán papilloma és a hepatitis B vírusokkal szemben, ahogyan a bélparaziták elpusztításában is hasznát vehetjük.
  • Antimikrobiális hatását már a szájüregben kifejti: gyakori fogyasztásával akadályozható a fogszuvasodás és a dentális plakk kialakulása.

Összefoglalva:  miért jó Neked?

  • Korhatár nélkül fogyasztható,
  • Jól kombinálható Klasszikusokkal és Peak Fruittal
  • Legfontosabb terület: agyi terület és az egészséges baba-várás, magzati és gyerekkori fejlődés
  • Autizmus jelentősen megelőzhető vele (néhány éve 1000-ből 1, ma 100-ból 5 gyerek autista)
  • C-vitamin bomba,
  • Változó kor,
  • Csontrendszer támogatás,
  • Fokozza a stressz tűrést, immunaktiváló,
  • Erősen prebiotikus hatású - egészséges bélflóra
  • Hatékony vírus és baktérium ellenes
  • Fokozottan segíti a szem, bőr és haj egészségét
  • Hatékony alvás minőség javító
  • Fokozhatja a fizika és sport teljesítményt
  • Segít kialakítani az optimális omega 3 : omega 6 arányt a szervezetben (4:1 minimum)
  • Jelentősen hozzájárul az egészséges öregedéshez


Ezek a termékek is fontosak lehetnek:

Kiemelkedően magas ORAC* értékét laboratóriumi vizsgálat igazolja.


ORAC* érték - Oxigéngyök Abszorbciós Kapacitás

Az ORAC teszt megmutatja az élelmiszerek antioxidáns hatását.
Az ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity = Oxigéngyök Abszorbciós /elnyelő/ Kapacitás) egy nemzetközileg elfogadott szabványrendszer az élelmiszerek és táplálék-kiegészítők antioxidáns kapacitásának mérésére.

Több száz különböző antioxidáns létezik, melyek magukban foglalják a vitaminokat, ásványi anyagokat, aminosavakat, enzimeket és a növényi antioxidánsokat.

Mivel a tudósok sem ismerik minden növény antioxidáns összetevőjét, kifejlesztettek egy tesztet, amely kimutatja egy anyag teljes antioxidáns kapacitását.

Ez az ORAC teszt.
Az ORAC érték megmutatja egy bizonyos élelmiszer, kiegészítő vagy összetevő szabad gyök pusztító és semlegesítő képességét.
Minél magasabb az ORAC érték, annál jobb antioxidánsról beszélünk.

Vagyis, minél magasabb az ORAC érték, a szóban forgó élelmiszer, ital, gyümölcs, táplálék-kiegészítő, vitamin vagy kémiai anyag annál hatékonyabban képes lassítani az öregedési folyamatot, valamint gátolni a betegségek kialakulását.
Napi javasolt ORAC egység:
A táplálkozástudósok napi kb. 5.000 ORAC egységnyi élelmiszer fogyasztását javasolják. Ha valaki nagyobb mértékben van kitéve a szabadgyökök károsító hatásának (sportol, dohányzik, egészségtelenül táplálkozik stb.), a javasolt ORAC egység a dupláját vagy háromszorosát is elérheti!

Az ORAC teszt forrása - Megbízhatóság kérdése:

Az élelmiszerek antioxidáns tulajdonságának (ORAC érték) bevizsgálásáért a Brunswick intézet - egy világviszonylatban elismert, független amerikai laboratórium - felelős, amely az antioxidánsok elemzésére specializálódott.

Az ORAC méréssel kapcsolatban nemrégiben ellentmondások léptek fel. Az Amerikai Mezőgazdasági Minisztérium (USDA) 2012 tavaszán visszavonta ORAC adatbázisát, mondván, hogy az ORAC tesztelési módszer eredményeit nem lehet az étrendre vagy az emberi szervezet működésére vonatkoztatni.

Válaszként a Brunswick intézet kifejlesztette az ORAC 5.0 szabadalmaztatott módszert, ami egy sokkal átfogóbb antioxidáns tesztelést biztosít.

Ami biztos, hogy sok gyümölcs- és zöldségfogyasztás + jó minőségű és magas antioxidáns tartalmú táplálékkiegészítők szükségesek az egészséges antioxidáns védelem biztosításához!


Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

A fogyasztó az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
A terméket kisgyermek elől elzárva kell tartani!

TARTÓSÍTÓSZERT NEM TARTALMAZ!

ADALÉKANYAGOT NEM TARTALMAZ!