Reggeli ételek


Próbáld ki az alábbi recepteket, az elkészült ételeket 

fogyaszd egészséggel!



Néhány tipp az elkészítéshez:

  • Első alkalommal a feltüntetett adagok felével próbálkozz.
  • Mindig fogyassz gyümölcsöt a reggelik mellé. A gyümölcsök tetszés szerint változtathatók.
  • Csak friss, az évszaknak megfelelő gyümölcsöket használj! 

Hajdina kása

2018.03.01

Turmixoljuk össze a gesztenyekockát, a diót és a mézet egy kevés vízzel, majd adjuk hozzá a maradék vizet.


30 dkg bulgur
1-11/2 liter vaníliás szójatej ( bármilyen növényi tej, amilyet szeretnél, de víz is jó)
Só, ízlés szerint2 csésze, többféle aszalt gyümölcs, és dióféle

1/2 kocka (15 dkg) natúr tofu (szójababtúró)
1 citrom reszelt héja
1 kis doboz (25 dkg) ananászkonzerv, lével együtt,
Vagy még jobb a friss ananász
Méz, ízlés szerint

10 dkg natúr (sótlan, pörköletlen) kesudió vagy mandula
1/2 csésze víz
5 cm-es vaníliarúd megőrölve
Méz, ízlés szerint

1 csésze árpapehely
20-25 dkg őszibarack, darabolva (lehet konzerv is) cukrozatlant válasszunk!
1/2 csésze mazsola
1/4 csésze apróra vágott török mogyoró
1 teáskanál vaníliakoncentrátum, vagy 5 cm vaníliarúd megőrölve
1 teáskanál só
1/2 teáskanál őrölt koriander
1 csipet őrölt kardamom
2 csésze 100%-os almalé vagy őszibaracklé


20 dkg árpa gyöngy (gersli), vagy árpapehely1/2 liter vízCsipet só15 dkg darált mák1-2 db alma méz, ízlés szerint

Zabkása

2018.02.13

1/2 csésze zabpehely
1 nagy szem meghámozott és csíkokra felvágott alma1/4 csésze kókuszreszelék1/4 csésze mazsola1 1/2 csésze víz, vagy növény tej1/4 csésze pirított, apróra vágott mandula1/2 teáskanál őrölt koriander1 csipet őrölt kardamom1 teáskanál vaníliakoncentrátum1/4-1 teáskanál sóDíszítéshez bármilyen gyümölcs


Ez is érdekelhet: Zöldséges főételek

25 dkg csiperke gomba (lehet fehér, vagy barna)
1 fej hagyma
Fűszerek: Só, bors, paprika, vegamix*


Ez is érdekelhet: Szendvicskrémek, vajpótlók:

Kukorica kence

2019.05.22

A legegyszerűbben elkészíthető vajpótló, vagy kence, mártogató, ahogyan szeretnéd.

A babfélék esetében ugyanazokat az előkészítő munkálatokat kell elvégeznünk, mint más hüvelyesek esetében, azaz szükséges a bő vízben történő, legalább 12 órás áztatás, azt követően a kb. egy-másfél órás főzés. Az első főzőlevet itt is lecserélhetjük, a második lébe tegyük a fűszereket és a sót. A főzési idő függ a növény fajtájától és tárolásának...

1 csésze főtt csicseriborsó1 csészényi megpárolt sütőtök1 csésze víz
1/2 citrom leve3-4 evőkanál olívaolaj lehet (napraforgó is)1 evőkanál szárított lestyán1-2 teáskanál (ízlés szerint) adalékmentes tiszta só