Tejhelyettesítők

 


1/4 csésze blansírozott (héjától megfosztott) mandula1 teáskanál méz1/2 mokkáskanál só1 csésze, forró főtt köles1/2 teáskanál frissen facsart citromlé1/2 vaníliarúd (ha édes tejet készítünk)

A magas olajtartalmú magvak, a gabonafélék és a csonthéjas gyümölcsök feldolgozásával sokféle ízű növényi tejet nyerhetünk, amelyek kitűnően alkalmasak az ételek készítésekor a tehéntej helyettesítésére állaguknál fogva is, és mivel magas kalciumtartalommal rendelkeznek.

A magas olajtartalmú magvak, a gabonafélék és a csonthéjas gyümölcsök feldolgozásával sokféle ízű növényi tejet nyerhetünk, amelyek kitűnően alkalmasak az ételek készítésekor a tehéntej helyettesítésére állaguknál fogva is, és mivel magas kalciumtartalommal rendelkeznek.

Zab ital 

2018.02.08

A zab pehely formája egyre népszerűbb, hiszen olcsó, sokféleképp variálható reggeli gyanánt is, nem mellékesen pedig rengeteg remek hatása van.